Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ύποπτη γνωστή οργάνωση πίσω από την επίθεση στη Χ. Τρικούπη- Δύο οι ένοπλοι
ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτη γνωστή οργάνωση πίσω από την επίθεση στη Χ. Τρικούπη- Δύο οι ένοπλοι

Του Πέτρου Καρσιώτη O ίδιος ένοπλος που πυροβόλησε με καλάσνικοφ τον περασμένο Ιανουάριο εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαιναν οι άνδρες της Διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με έναν τραυματία αστυνομικό, πυροβόλησε και το βράδυ της Δευτέρας κατά των γραφείων του ίδιου κόμματος, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά να τραυματίσει κάποιον. Eίχε την […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

O ίδιος ένοπλος που πυροβόλησε με καλάσνικοφ τον περασμένο Ιανουάριο εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαιναν οι άνδρες της Διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με έναν τραυματία αστυνομικό, πυροβόλησε και το βράδυ της Δευτέρας κατά των γραφείων του ίδιου κόμματος, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά να τραυματίσει κάποιον.

Eίχε την υποστήριξη κι άλλου ενόπλου

Αυτή τη φορά ο ένοπλος, έχοντας την υποστήριξη ενός ακόμη ενόπλου, στήθηκε στη διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου, έστρεψε την κάνη προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε και έριξε τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς.

Κάποιοι εκτιμούν ότι στόχος των ενόπλων ήταν ο ένας από τους δύο φύλακες που βρίσκεται επί της οδού Μεταξά.

Οι σφαίρες δεν βρήκαν το κτίριο του ΠΑΣΟΚ

Όμως,  οι σφαίρες  από το καλάσνικοφ δεν βρήκαν το κτήριο του ΠΑΣΟΚ. Βρήκαν όμως τις τζαμαρίες διπλανού καταστήματος ενδυμάτων το οποίο λόγω Δευτέρας πιθανότατα ήταν κλειστό και δεν κινδύνευσε κανείς.

Βρίσκονταν μέσα τριάντα άτομα

Την ώρα των πυροβολισμών μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν περίπου τριάντα άτομα, τα οποία είχαν συζητήσεις και συσκέψεις εν όψει του ντιμπέϊτ μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Διέφυγαν με μοτοσυκλέτα σύμφωνα με μαρτυρίες

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες  διέφυγαν με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του ενόπλου, αλλά οι έρευνες για τον τρόπο διαφυγής συνεχίζονταν από αστυνομικούς και της Ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Κύρια ύποπτη τρομοκρατική οργάνωση και για τη νέα επίθεση, η οποία όπως λένε  είναι η αυτοαποκαλούμενη «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που αποτελείται από δύο η τρία άτομα, είναι πάντως ολιγομελής, έχει αναλάβει την ευθύνη και για το προηγούμενο χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δύο.

Και τους πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικού

Τους πυροβολσμούς στην πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Φιλικής εταιρίας στο Κολωνάκι και την επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, απέναντι από τη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν καθημερινά .

Δηλώσεις εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδη

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα φως να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι ευτύχημα συμπλήρωσε που δεν έχουμε θρηνήσει ζωές στη Χαριλάου Τρικούπη.

Περισυνέλεξαν τρεις κάλυκες αυτόματου

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν από το σημείο των πυροβολισμών τουλάχιστον τρεις κάλυκες από αυτόματο όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Οι κάλυκες που έπεσαν στο σημείο όπου είχε στηθεί ο ένοπλος για να ρίξει τις ευθείες βολές κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και ίσως του φύλακα, μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξακριβωθεί και εργαστηριακά ότι ρίχτηκαν από το ίδιο καλάσνικοφ.

Η προηγούμενη ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τον περασμένο Ιανουάριο, στις 6:20 το πρωί  είχε σημειωθεί η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και πάλι.

Άγνωστοι πυροβόλησαν  και τότε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του.

Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του

Σύμφωνα με τις τότε  μαρτυρίες αστυνομικών,  ο δράστης ήταν ένας και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Πυροβόλησε τότε από την οδό Αραχώβης

Αρχικά, επιτέθηκε πυροβολώντας ευθεία προς την κλούβα από την οδό Αραχώβης, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να χτυπήσουν το παρμπρίζ, κοντά στη θέση του οδηγού και να περάσουν στο εσωτερικό τραυματίζοντας τον έναν από τους τρεις αστυφύλακες.

Μία ακόμη σφαίρα βρέθηκε σε κράνος που ήταν κρεμασμένο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενώ υπήρξε και τρίτη βολή με στόχο δύο αστυνομικούς σκοπούς της διμοιρίας στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αστυνομικοί πρόλαβαν να καλυφθούν

Ωστόσο, οι αστυνομικοί πρόλαβαν να καλυφθούν και η σφαίρα κατέληξε στην πρόσοψη κάβας που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες

Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της βραδινής διμοιρίας, δεν οδηγήθηκε σε αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις