Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πρόεδρος κοινότητας σε κύκλωμα λαθροδιακινητών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος κοινότητας σε κύκλωμα λαθροδιακινητών

Του Πέτρου Καρσιώτη Και πρόεδρος κοινότητας ακριτικού Δήμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι μεταξύ των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας η οποία έναντι αμοιβής, προωθούσε παράτυπους μετανάστες, από την Αλβανία στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν 11, Έλληνες και Αλβανοί, ταυτοποιήθηκαν άλλοι τόσοι Στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης, 4 Έλληνες και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και πρόεδρος κοινότητας ακριτικού Δήμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι μεταξύ των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας η οποία έναντι αμοιβής, προωθούσε παράτυπους μετανάστες, από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν 11, Έλληνες και Αλβανοί, ταυτοποιήθηκαν άλλοι τόσοι

Στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης, 4 Έλληνες και 7 Αλβανοί, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ακόμη 11 μελών τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος του κοινοτάρχη τα στοιχεία της  Αστυνομίας αναφέρουν ότι ως ιδιοκτήτης ταξί διέθετε το όχημα για τη μετακίνηση των παράτυπων μεταναστών.

Η εμπλοκή του ανθρώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης σχολιάζεται έντονα

Η εμπλοκή ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολιάζεται, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα,  έντονα, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και μεταξύ των αστυνομικών, καθώς οι διαμαρτυρίες από το ακριτικό χωριό του,  για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή,  υπήρξαν έντονες και συνεχείς.

Δυο υποοομάδες το κύκλωμα, άλλοι εντόπιζαν ενδιαφερόμενους, άλλοι ρύθμιζαν τη μεταφορά

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες, με διακριτούς ρόλους. Δηλαδή, τον εντοπισμό των υπό διακίνηση μεταναστών και την οργάνωση της μεταφοράς τους από τα σύνορα στον τελικό προορισμό τους.

Πάνω από 180 παράνομοι μετανάστες διακινήθηκαν από τον Μάιο

Προέκυψε ότι οι λαθροδιακινητές  δραστηριοποιούνταν  από τον Μάιο και έχουν  διακινήσει πάνω από 180 παράτυπους  μετανάστες, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, που ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ.

Πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος αφού εντόπιζαν τους υποψήφιους για προώθηση μετανάστες, έρχονταν σε συμφωνία μαζί τους για το αντίτιμο της διακίνησης.

Τους καθοδηγούσαν πεζούς σε μονοπάτια ελληνοαλβανικής μεθορίου

Στη συνέχεια τους καθοδηγούσαν πεζούς από μη θεσμοθετημένα σημεία και μονοπάτια διέλευσης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και τους μετέφεραν με κάθε είδους οχήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Άλλες φορές υπήρχε όχημα- προπομπός

Για την αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές Αρχές το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διακίνηση όχημα «προπομπό», το οποίο ήταν επιφορτισμένο να ειδοποιεί για σημεία αστυνομικών ελέγχων.

Άλλες φορές γινόντουσαν δοκιμαστικά δρομολόγια

Άλλοι μέθοδοι ήταν επίσης, το δοκιμαστικό δρομολόγιο, πριν την πραγματοποίηση της παράνομης προώθησης και η εναλλαγή δρομολογίων.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις