Δωρεά του Λιονέλ Μέσι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δωρεά του Λιονέλ Μέσι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντώνης Γεωργακόπουλος

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε ότι είναι πρωταθλητής κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Μετά τη δικαίωσή του σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της εφημερίδας «La Raz’n», αποφάσισε να δωρίσει 72.783€ στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», τη ΜΚΟ που ασχολείται με την υγεία και την ιατρική βοήθεια σε περιοχές του κόσμου όπου δεν είναι […]

03.11.2017 | 09:55

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε ότι είναι πρωταθλητής κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά τη δικαίωσή του σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της εφημερίδας «La Raz’n», αποφάσισε να δωρίσει 72.783€ στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», τη ΜΚΟ που ασχολείται με την υγεία και την ιατρική βοήθεια σε περιοχές του κόσμου όπου δεν είναι εγγυημένη η σωστή φροντίδα.

Το ποσό αυτό επιδικάστηκε στον «pulga» ως αποζημίωση για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε μετά την ήττα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, απέναντι στη Γερμανία.

Ο δημοσιογράφος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αλφόνσο Ούσια, εκτός του ότι επέκρινε σφοδρά τον αστέρα των «μπλαουγκράνα» είχε υποστηρίξει ότι ο Μέσι φορούσε περούκα (!) κι έκανε χρήση ναδρολόνης, ενός φαρμάκου που αυξάνει την απόδοση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας συμφώνησε ότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν «εκ του περισσού και αυθάδης», με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί υπέρ του παίκτη, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του εναντίον ψευδών και ανακριβών κατηγοριών, οι οποίες προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη του.

Exit mobile version