Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Δωρεά του Λιονέλ Μέσι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δωρεά του Λιονέλ Μέσι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε ότι είναι πρωταθλητής κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Μετά τη δικαίωσή του σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της εφημερίδας «La Raz’n», αποφάσισε να δωρίσει 72.783€ στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», τη ΜΚΟ που ασχολείται με την υγεία και την ιατρική βοήθεια σε περιοχές του κόσμου όπου δεν είναι […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε ότι είναι πρωταθλητής κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά τη δικαίωσή του σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της εφημερίδας «La Raz’n», αποφάσισε να δωρίσει 72.783€ στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», τη ΜΚΟ που ασχολείται με την υγεία και την ιατρική βοήθεια σε περιοχές του κόσμου όπου δεν είναι εγγυημένη η σωστή φροντίδα.

Το ποσό αυτό επιδικάστηκε στον «pulga» ως αποζημίωση για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε μετά την ήττα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, απέναντι στη Γερμανία.

Ο δημοσιογράφος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αλφόνσο Ούσια, εκτός του ότι επέκρινε σφοδρά τον αστέρα των «μπλαουγκράνα» είχε υποστηρίξει ότι ο Μέσι φορούσε περούκα (!) κι έκανε χρήση ναδρολόνης, ενός φαρμάκου που αυξάνει την απόδοση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας συμφώνησε ότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν «εκ του περισσού και αυθάδης», με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί υπέρ του παίκτη, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του εναντίον ψευδών και ανακριβών κατηγοριών, οι οποίες προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις