Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στο Μανχάταν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στο Μανχάταν

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη ια το μακελειό στο Μανχάταν όπου έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι. Το Ισλαμικό Κράτος, σε ανάρτηση στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα Αλ Νάμπα που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών αποκαλεί τον 29χρονο Ουζμπέκος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ «στρατιώτη του χαλιφάτου». Βέβαια σύμφωνα με το Reuters, στην ανάρτηση δεν […]

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη ια το μακελειό στο Μανχάταν όπου έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι.

Το Ισλαμικό Κράτος, σε ανάρτηση στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα Αλ Νάμπα που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών αποκαλεί τον 29χρονο Ουζμπέκος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ «στρατιώτη του χαλιφάτου».

Βέβαια σύμφωνα με το Reuters, στην ανάρτηση δεν παρατίθεται κάποιο στοιχείο που να καθιστά αληθή τον ισχυρισμό.

Πάντως στο φορτηγάκι το οποίο ο Σαΐποφ παρέσυρε και σκότωσε 8 ποδηλάτες είχαν βρεθεί φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά- στο οποίο ανέφερε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους».

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι όταν ο Ουζμπέκος βγήκε από το αυτοκίνητο φορτηγάκι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένος από τα πυρά αστυνομικού, ο 29χρονος ζήτησε να κρεμαστεί έξω από το δωμάτιο του η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, κίνηση που εξόργισε τον Τραμπ ο οποίος ζήτησε την θανατική ποινή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις