Παράταση στις επικουρικές αν εκκρεμεί γνωμάτευση ιατρικής επιτροπής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στις επικουρικές αν εκκρεμεί γνωμάτευση ιατρικής επιτροπής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εκδόθηκε απόφαση από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θεανώ Φωτίου, στην οποία ορίζεται παράταση 6 μηνών για τις επικουρικές,  για τις περιπτώσεις όπου «εκκρεμεί στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων». Κατά το διάστημα της εξάμηνης παράτασης, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το ίδιο ποσό με εκείνο που εισέπρατταν πριν από τη λήξη του συνταξιοδοτικού […]

02.11.2017 | 11:56

Εκδόθηκε απόφαση από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θεανώ Φωτίου, στην οποία ορίζεται παράταση 6 μηνών για τις επικουρικές,  για τις περιπτώσεις όπου «εκκρεμεί στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων».

Κατά το διάστημα της εξάμηνης παράτασης, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το ίδιο ποσό με εκείνο που εισέπρατταν πριν από τη λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Προϋπόθεση είναι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα να είχαν κριθεί από την υγειονομική επιτροπή με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Εάν κριθεί από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ ότι οι δικαιούχοι της παραπάνω κατηγορίας, δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας από το όριο του 67% και άνω, τότε προκύπτουν αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές.

Οι παροχές αυτές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές. Στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, τότε οι αχρεωστήτως καταβληθείσες, αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, καθώς και για τις συντάξεις με αιτία την αναπηρία, ενώ παράλληλα παρατείνεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο.

 

Exit mobile version