Γιατί εκτέλεσαν τον ποινικολόγο- Ανθρωποκυνηγητό για τον συνεργό του Αλβανού

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιατί εκτέλεσαν τον ποινικολόγο- Ανθρωποκυνηγητό για τον συνεργό του Αλβανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Με τρεις χιλιάδες ματωμένα ευρώ στα χέρια, ως προκαταβολή  από τους  εντολείς τους, ηθικούς αυτουργούς και ένα πιστόλι στην τσέπη, έκλεισαν το μοιραίο ραντεβού με τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι δύο Αλβανοί, που κατηγορούνται για την δολοφονία του και που ήδη ο ένας αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη μετά τη σύλληψή του. Η δολοφονία του διακεκριμένου ποινικολόγου, […]

02.11.2017 | 07:06

Με τρεις χιλιάδες ματωμένα ευρώ στα χέρια, ως προκαταβολή  από τους  εντολείς τους, ηθικούς αυτουργούς και ένα πιστόλι στην τσέπη, έκλεισαν το μοιραίο ραντεβού με τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι δύο Αλβανοί, που κατηγορούνται για την δολοφονία του και που ήδη ο ένας αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη μετά τη σύλληψή του.

Η δολοφονία του διακεκριμένου ποινικολόγου,  έγινε πάνω σε θορυβώδεις συζητήσεις και απειλές από τους ενόπλους, προκειμένου να κερδίσουν ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως υπολόγιζαν, οι ηθικοί αυτουργοί και συνολικό ποσό αμοιβής 20.000 ευρώ, οι Αλβανοί, που είχαν αναλάβει την πίεση και τον εκφοβισμό!

Όταν ο δικηγόρος αντέδρασε σ αυτά που του ζητούσαν να κάνει ο πελάτης του, λέγοντάς τους «εγώ απλώς ο δικηγόρος του είμαι», εννοώντας ότι δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τα παράνομα αιτήματά τους, τότε ο ένας από τους ενόπλους- αυτός που συνελήφθη στην Πάτρα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα – για να στείλει «μήνυμ» και προς τους ηθικούς αυτουργούς και προς τον τελικό εκβιαζόμενο, πελάτη του δικηγόρου, , πυροβόλησε κατά του νομικού μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού .

«Ήθελα μόνο να τον τραυματίσω και όχι να τον σκοτώσω», ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Όμως, γεγονός είναι ένα.

Ότι έκοψε το νήμα της ζωής του δικηγόρου, συνταράσσοντας την οικογένειά του, τον δικηγορικό και δικαστικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, προκύπτει ότι είχε σταλεί μαζί με τον συνεργό του,  μετά από παραγγελία τριών εγκλείστων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα  άτομα αυτά κατηγορούνται μεταξύ άλλων εγκλημάτων που περιλαμβάνουν σχεδόν όλο τον κώδικα ποινικής δικονομίας και για απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του Δημοσίου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Αν και αρχικά η επίθεση είχε εκληφθεί ως ληστεία με πυροβολισμούς γιατ οι δράστες είχαν αρπάξει και τσάντα με χρήματα,  από το γεγονός ότι το θύμα επέζησε, προέκυψε ότι οι δράστες-τώρα είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας  Ζαφειρόπουλου- εκτελούσαν <<συμβόλαιο θανάτου>>.

Ως εντολέας του “συμβολαίου”,  έχει προφυλακιστεί εκπρόσωπος μεγάλης εταιρίας Ενέργειας, στελέχη της οποίας ενεπλάκησαν σε οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης από το Δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ, από χρήματα που εισέπραττε η εταιρία από λογαριασμούς κοινωφελών υπηρεσιών, αλλά δεν απέδιδε στο Δημόσιο.

Οι τρεις, καιρό μετά την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου,  συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι πληρώθηκαν από τον εντολέα τους, να σκοτώσουν τον δικηγόρο του Δημοσίου.

Θεώρησαν τότε ότι ήταν νεκρός και αποχώρησαν.

Δικηγόρος του προφυλακισμένου ως εντολέως της παρ’ ολίγον δολοφονίας του δικηγόρου του Δημοσίου, ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Οι κατηγορούμενοι έγκλειστοι, ως φυσικοί αυτουργοί, αποφάσισαν να απαιτήσουν μέσω του δικηγόρου του (σ.σ Ζαφειρόπουλου) από τον πελάτη του,  να τους δώσει ο τελευταίος  πέντε εκατομμύρια ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, στις οποίες τον κατονόμαζαν ως εντολέα της δολοφονίας!!!

Απαιτούσαν, έχοντας παγιδεύσει μέσα στο γραφείο του, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον 32χρονο  συνεργάτη του, το κλητήριο θέσπισμα του κατηγορούμενου πελάτη του,  για να δουν διευθύνσεις κατοικίας, συγγενικά πρόσωπα και άλλα στοιχεία, τα οποία σκόπευαν να απειλήσουν.

Και τελικά το άρπαξαν μετά τον πυροβολισμό.

Αυτό το γνώριζε η Ασφάλεια από την αρχή σχεδόν.

Κατάλαβαν οι αστυνομικοί ότι ενδιαφερόμενοι για το θέμα, θα ήταν οι τρεις, που κατηγορούνταν για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Επανασυνέδεσαν τα τηλέφωνα με άδεια εισαγγελέα και άκουσαν τους τρεις να λένε στις συζητήσεις τους μέσα στις φυλακές: «Τους… βλ… ες, τους είπαμε να τον φοβίσουν κι εκείνοι τον σκότωσαν»!

Τις ίδιες ώρες, προέκυπτε ότι η βολίδα με την οποία είχαν πλήξει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο είχε ριχτεί από το ίδιο 32άρι πιστόλι με το οποίο είχαν ριχτεί πυροβολισμοί στην Καλλιθέα από έναν μαυροντυμένο άνδρα κατά δύο Αλβανών για ασήμαντη αφορμή στις 20 Σεπτεμβρίου.

Είχαν μπροστά τους, πλέον, τον έναν από τους δράστες και μάλιστα στο σπίτι όπου έμενε, μέχρι τη διαφυγή του στην Καλλιθέα, βρήκαν και το πιστόλι και το κλητήριο θέσπισμα…

Exit mobile version