Γιώργος Δώνης: «Ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Δώνης: «Ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντώνης Γεωργακόπουλος

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο ΑΠΟΕΛ “έγραψε” ιστορία και παρέμεινε στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον 8ο όμιλο του Champions League, καθώς για δεύτερο συνεχή αγώνα υποχρέωσε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ισοπαλία με 1-1, αυτή τη φορά στο «Signal Iduna Park». Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Κύπρου, Γιώργος Δώνης, είχε δηλώσει την παραίτησή του καθώς […]

02.11.2017 | 10:30

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο ΑΠΟΕΛ “έγραψε” ιστορία και παρέμεινε στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον 8ο όμιλο του Champions League, καθώς για δεύτερο συνεχή αγώνα υποχρέωσε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ισοπαλία με 1-1, αυτή τη φορά στο «Signal Iduna Park».

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Κύπρου, Γιώργος Δώνης, είχε δηλώσει την παραίτησή του καθώς ο ΑΠΟΕΛ δεν τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα, ωστόσο, η διοίκηση κατάφερε να τον πείσει να παραμείνει στον πάγκο, και φαίνεται πως πλέον δεν το μετανιώνει.

«Είναι ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα. Όταν δεν χάνεις δυο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις. Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, το αρχικό μου πλάνο ήταν να τρέξουμε λιγότερα μέτρα και να έχουμε καλή λειτουργία με τους πέντε πίσω. Δεν λειτουργήσαμε σωστά γιατί ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε έτσι σε οργανωμένη άμυνα», τόνισε ο Έλληνας κόουτς και εξήγησε: 

«Δυσκολευόμασταν, με συνέπεια η Ντόρτμουντ να έχει την κυριαρχία. Από το 35′ το γυρίσαμε στο κλασικό 4-4-2 που μας βοηθάει πάντα αμυντικά. Είχαμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βοήθησε ότι στην πρώτη ευκαιρία μας σκοράραμε. Απ’ εκεί και πέρα ναι μεν η Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο αλλά ήταν ένα καλύτερο παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο. Ήμασταν πιο ενεργητικοί. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ αλλά στο ποδόσφαιρο πάντα χρειάζεται και τύχη. Την είχαμε και είχαμε και καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο.»

Exit mobile version