Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Μαδρίτη απειλεί ευθέως τον Πουτζντεμόν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαδρίτη απειλεί ευθέως τον Πουτζντεμόν

Εάν ο αποπεμφθείς αυτονομιστής ηγέτης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν εμφανισθεί στο δικαστήριο, η κανονική διαδικασία θα είναι να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας. «Οταν κάποιος δεν εμφανίζεται μετά την κλήτευσή του από δικαστή για να καταθέσει, στην Ισπανία και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κανονικά […]

Εάν ο αποπεμφθείς αυτονομιστής ηγέτης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν εμφανισθεί στο δικαστήριο, η κανονική διαδικασία θα είναι να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας.

«Οταν κάποιος δεν εμφανίζεται μετά την κλήτευσή του από δικαστή για να καταθέσει, στην Ισπανία και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κανονικά εκδίδεται ένταλμα σύλληψης», δήλωσε ο δικαστής Κάρλος Λέσμες.

Από τις Βρυξέλλες ο Βέλγος δικηγόρος του, ο Πολ Μπέκερτ, δήλωσε ότι ο πελάτης δεν παρουσιάσθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα διότι «το κλίμα δεν είναι καλό και είναι καλύτερα να κρατήσει αποστάσεις».

«Ο Πουτζντεμόν έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με την ισπανική και τη βελγική δικαιοσύνη, αν του ζητηθεί», διευκρίνισε.

Χθες ο ίδιος ο Πουτζντεμόν δήλωσε ότι θα αγνοήσει την κλήτευσή του και ότι δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία για να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του για τη στάση του πριν και μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις