Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δεκατρείς κακοποιοί στα χέρια της Ασφάλειας για ένοπλες ληστείες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκατρείς κακοποιοί στα χέρια της Ασφάλειας για ένοπλες ληστείες

Του Πέτρου Καρσιώτη Δέκα τρεις κακοποιοί, που προχωρούσαν σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων για τους οποίους είχαν πληροφορίες ότι έκρυβαν σημαντικά χρηματικά ποσά και τους χτυπούσαν για να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Πατρών, σε μια μεγάλη επιχείρηση σε Αχαΐα, Ζάκυνθο και Αττική. Στις 153.000 ευρώ η «λεία» των κακοποιών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δέκα τρεις κακοποιοί, που προχωρούσαν σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων για τους οποίους είχαν πληροφορίες ότι έκρυβαν σημαντικά χρηματικά ποσά και τους χτυπούσαν για να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Πατρών, σε μια μεγάλη επιχείρηση σε Αχαΐα, Ζάκυνθο και Αττική.

Στις 153.000 ευρώ η «λεία» των κακοποιών

Πρόκειται για τα μέλη δύο εγκληματικών ομάδων, που έχουν προχωρήσει σε ληστρικές επιδρομές με μαχαίρια και πιστόλια.

Η συνολική «λεία» της δράσης των κακοποιών ανέρχεται συνολικά σε 153.000 ευρώ.

Δρούσαν με πληροφορίες και σχέδιο

Μέλη των ίδιων εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν με πληροφορίες και σχέδιο για την αρπαγή των οικονομιών των ανδρόγυνων είναι και στη φυλακή, ενώ η Αστυνομία αναζητά κι άλλους συνεργούς τους που διαφεύγουν.

Εννέα άνδρες και μία γυναίκα

Σε ότι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση , συνελήφθησαν συνολικά δέκα μέλη της, (εννέα άνδρες και μια γυναίκα) και συγκεκριμένα, επτά αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και τρεις ημεδαποί, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμα τρία μέλη της.

Ο 40χρονος Αλβανός αρχηγός επέλεγε στόχους

Μεταξύ των συλληφθέντων, συγκαταλέγεται και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας, 40 ετών, ο οποίος επέλεγε τους στόχους – θύματα και όριζε κάθε φορά τη σύνθεση και τον αριθμό της ομάδας δραστών, που θα διέπραττε τη ληστεία ή την κλοπή.

Συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των θυμάτων

Ως προς τον τρόπο δράσης, επισημαίνεται ότι τα μέλη της, συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση κυρίως ηλικιωμένων ατόμων και στη συνέχεια σχεδίαζαν και διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος τους.

Άρπαζαν μετρητά, κοσμήματα και πιστωτικές κάρτες

Κατά τις ληστείες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου «full face», φορούσαν γάντια και αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές συσκευές.

Διέθεταν σε κλεπταποδόχους αυθημερόν τα κλοπιμαία

Στη συνέχεια, διέθεταν, τις περισσότερες φορές αυθημερόν, τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους, προκειμένου να μην εντοπιστούν στην κατοχή τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Τρεις ληστείες, πολλές διαρρήξεις

Από τις έως τώρα έρευνες, έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν από τις 3-6-2017 μέχρι και τις 7-9-2017, τρεις ληστείες στα Σαγαίϊκα Αχαΐας, στο Μουζάκι και στο Καλλιπάδο Ζακύνθου, καθώς και έξι διαρρήξεις οικιών και επιχείρησης στο Λαγανά, στις Βάρρες, στο Αργάσι και στο Μουζάκι Ζακύνθου, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 125.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δυο Αλβανοί και μία Ελληνίδα

Σε ότι αφορά την δεύτερη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας και μια ημεδαπή γυναίκα, ενώ στη σύνθεση της συγκαταλέγεται ως αρχηγός και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είναι κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Επίσης, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναζητούνται τέσσερα ακόμα άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του ενός και πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.

Έδρασαν σε Πάτρα, Π. Φάληρο, Γαλάτσι, Ψυχικό

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργώντας με την προαναφερόμενη μεθοδολογία, είχαν διαπράξει από τις 29-10-2015 μέχρι και 24-9-2017, πέντε ληστείες στην Πάτρα, στο Παλαιό Φάληρο και στο Γαλάτσι, καθώς και πέντε στο Ψυχικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις