Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η πρώτη δίκη για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στο Ειρηνοδικείο (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη δίκη για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στο Ειρηνοδικείο (pics-vid)

Μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ήρθε η ώρα σήμερα για την πρώτη δίκηκατάργησης του φύλου από την ταυτότητα μετά από αίτημα 32χρονου φοιτητή, ο οποίος ζήτησε δίπλα στο Ιάσονας να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη. Ο φοιτητής, εμφανίστηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και ζήτησε εκτός από την προσθήκη του ονόματος Αντιγόνη να καταργηθεί […]

Μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ήρθε η ώρα σήμερα για την πρώτη δίκηκατάργησης του φύλου από την ταυτότητα μετά από αίτημα 32χρονου φοιτητή, ο οποίος ζήτησε δίπλα στο Ιάσονας να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη.

Ο φοιτητής, εμφανίστηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και ζήτησε εκτός από την προσθήκη του ονόματος Αντιγόνη να καταργηθεί το φύλο από τα προσωπικά του έγγραφα, επιλέγοντας έτσι την άφυλη φύση του.

«Ζήτησα αυτό που ούτως ή άλλως με χαρακτηρίζει, η άφυλη ταυτότητα φύλου. Ότι, δηλαδή, δεν θέλω, δεν νιώθω ότι ανήκω σε κανένα από τα δύο φύλα. Το όνομα που χρησιμοποιώ, ούτως ή άλλως, είναι το Jason-Antigone. Ζήτησα να προστεθεί το Αντιγόνη στο Ιάσωνας και είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για εμένα όσο και για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα», σημείωσε.

Ευχήθηκε μάλιστα κάποια στιγμή να σταματήσει αν αποδίδεται φύλο στα νεογέννητα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε 15 ημέρες θα γνωρίζει αν το δικαστήριο θα επικυρώσει την άφυλη ταυτότητα του.

Παρόντες ήταν επίσης ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις