Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / 2 μήνες χωρίς δίπλωμα αν μιλάς στο κινητό!
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

2 μήνες χωρίς δίπλωμα αν μιλάς στο κινητό!

Προσοχή! Όσοι μιλούν στο κινητό εν ώρα οδήγησης, παρκάρουν σε ράμπες για ΑΜΕΑ, κυκλοφορούν στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης ή πετούν τσιγάρα από το παράθυρο κινδυνεύουν με 2 μήνες αφαίρεση διπλώματος οδήγησης! Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ: Οι οδηγοί οι οποίοι κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό […]

Προσοχή! Όσοι μιλούν στο κινητό εν ώρα οδήγησης, παρκάρουν σε ράμπες για ΑΜΕΑ, κυκλοφορούν στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης ή πετούν τσιγάρα από το παράθυρο κινδυνεύουν με 2 μήνες αφαίρεση διπλώματος οδήγησης!

Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ:

  1. Οι οδηγοί οι οποίοι κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 60 ημέρες.
  2. Οι οδηγοί οι οποίοι παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 60 ημέρες. Σε περίπτωση που ο οδηγός του οχήματος δεν είναι παρών, αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδήγησης του ιδιοκτήτη του οχήματος.
  3. Οι οδηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και για ελάχιστο χρόνο (όπως π.χ. για προσπέραση από τα δεξιά), τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α.), τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 60 ημέρες.
  4. Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων (φορτηγά, λεωφορεία, κ.λπ.), οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή την χρησιμοποιούν για προσπέραση και αιφνιδιάζουν τους κινούμενους σε αυτήν, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 30 ημέρες.
  5. Οι οδηγοί οι οποίοι πετούν αντικείμενα ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή να ρυπάνουν το περιβάλλον (όπως τσιγάρα) τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 60 ημέρες.
  6. Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 60 ημέρες.
  7. Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού για 60 ημέρες.
  8. Σε περίπτωση υποτροπής εντός διαστήματος έξι μηνών, η άδεια ικανότητας οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επανέκδοση αυτής.
  9. Κάθε πινακίδα οχήματος που αφαιρείται, ανεξαρτήτως των βεβαιούντων την παράβαση οργάνων, καταχωρείται μηχανογραφικά και στο αρχείο στο οποίο τηρούνται τα στοιχεία όλων των οχημάτων της οικείας οργανικής μονάδας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Οι εκθέσεις βεβαίωσης των παραβάσεων του προηγουμένου εδαφίου διαβιβάζονται από τα βεβαιούντα αρμόδια όργανα στις οικείες περιφερειακές υπηρεσίες Μεταφορών οι οποίες μεριμνούν για τη μηχανογραφική καταχώριση αυτών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις