Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η πρώτη δημόσια ομιλία Μεϊμαράκη μετά από δύο χρόνια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη δημόσια ομιλία Μεϊμαράκη μετά από δύο χρόνια

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά από 2 χρόνια, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως “ο ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός, με κέντρο τον άνθρωπο” είναι η ιδεολογική σταθερά και πυξίδα του κόμματος το οποίο χαρακτήρισε ως “τη μεγάλη φιλελεύθερη χριστιανοδημοκρατική ευρωπαϊκή κεντροδεξιά” που βλέπει την προοπτική της Ελλάδας μέσα από την ευρωπαϊκή της πορεία, όπως τη χάραξε […]

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά από 2 χρόνια, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως “ο ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός, με κέντρο τον άνθρωπο” είναι η ιδεολογική σταθερά και πυξίδα του κόμματος το οποίο χαρακτήρισε ως “τη μεγάλη φιλελεύθερη χριστιανοδημοκρατική ευρωπαϊκή κεντροδεξιά” που βλέπει την προοπτική της Ελλάδας μέσα από την ευρωπαϊκή της πορεία, όπως τη χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη του διαλόγου, της σύνθεσης, της συναίνεσης, χωρίς αυτό να παρεξηγείται και να ερμηνεύεται ως υποχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις και αναφέρθηκε στην περίοδο που πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Όπως είπε και τότε μπορεί κάποιοι να παρεξηγούσαν όσους ζητούσαν εθνική συνεννόηση, όμως αυτή έφερε θετικά αποτελέσματα και δικαίωσε εκείνη την πολιτική.

Μίλησε θετικά για τους πολιτικούς που μπορούν να συνθέτουν και να ενώνουν και καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών που, όπως είπε, νομίζουν ότι κάνουν πολιτική ασχολούμενοι με το διαδίκτυο.

“Κάποιοι νομίζουν πολιτική κάνουν επειδή ασχολούνται με τα μικρά, με τα κουτσομπολιά, ενώ ο πολιτικός πρέπει να ασχολείται με τα μεγάλα με τα σοβαρά. Σήμερα με την τεχνολογία, το facebook και τα λοιπά νομίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις. Ε, δεν έχουμε. Έχουμε, πράγματι, πολιτικάντικες παρεμβάσεις, έχουμε παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να είναι προσωπικές, παραπολιτικές και εν τέλει κάποιοι επωφελούνται από την κρίση και ακούγονται οι λαϊκίστικες και οι ακραίες φωνές και οι συνετές φωνές δεν ακούγονται.

Ο πολιτικός είναι αυτός ο οποίος θα προσπαθήσει να ενώσει, να συνθέσει και να μπορέσει η χώρα και ο ελληνικός λαός να ξεφύγει από τον όποιον διχασμό και όχι να περιχαρακώνει τους Έλληνες. Και αυτό δυστυχώς γίνεται σήμερα. Και γι αυτό υπηρετούμε τις αρχές της ΝΔ που και η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να συνθέσει και να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει”, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος με τον οποίο είχε συγκρουστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου έγινε η εκδήλωση, ο κ. Παπαμιμίκος κατευθύνθηκε στον κ. Μεϊμαράκη έκαναν χειραψία και αλληλοασπάστηκαν.

Στην αίθουσα ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και από το βήμα ο κ. Μεϊμαράκης άρπαξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στους δύο.

“Πάντοτε οι εσωκομματικές διαδικασίες και ιδιαίτερα η εκλογή αρχηγού δημιουργούν τριβές, δημιουργούν εντάσεις. Είναι σίγουρο ότι αυτές οι εντάσεις θέλουν και κάποιο χρόνο για να ηρεμήσουν. Και γι αυτό ακριβώς στέκομαι και στην κουβέντα του Ανδρέα Παπαμιμίκου και να πω ότι με τον φίλο τον κ. Τζιτζικώστα εμείς και πάλι είμαστε φίλοι, γιατί μαχόμεθα για τις ίδιες αρχές”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζοντας ότι έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. υπερέβη τις εντάσεις, όπως τις υπερέβησαν και τα στελέχη, επειδή ήθελαν να ενοποιήσουν και να συνθέσουν τις διαφορετικές φωνές και νοοτροπίες στο κόμμα.

“Αυτή ενωτική νοοτροπία, η υπέρβαση των εσωτερικών διαχωριστικών γραμμών είναι που οδήγησε στο άνοιγμα, στο δυνάμωμα του κόμματος και στην πολιτική μας υπεροχή. Γιατί δεν αρκούσε να μπορούμε να έχουμε μόνο τη σκληρή βάση του κόμματος, του όποιου κόμματος θα έπρεπε να σκέφτεται η κάθε πολιτική ηγεσία, αλλά θα έπρεπε να απευθυνθεί στις ευρύτερες μάζες, στον ευρύτερο κόσμο ώστε να μπορέσουμε να τους πείσουμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε, έτσι ώστε τελικά να γίνουμε η πλειοψηφική τάση στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις