Ελληνικό: Η υπουργός υπέγραψε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Η υπουργός υπέγραψε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την απόφαση του για την κήρυξη ενός τμήματος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ως χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος υπέγραψε η Λυδία Κονιόρδου. Η απόφαση βασίζεται στην εισήγηση που έκανε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σκάι, η έκταση θα είναι 400 στρέμματα, δηλαδή περίπου το 7% της συνολικής έκτασης που ανέρχεται σε 5.300 στρέμματα. Εκκρεμεί ακόμη […]

31.10.2017 | 10:01

Την απόφαση του για την κήρυξη ενός τμήματος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ως χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος υπέγραψε η Λυδία Κονιόρδου.

Η απόφαση βασίζεται στην εισήγηση που έκανε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σκάι, η έκταση θα είναι 400 στρέμματα, δηλαδή περίπου το 7% της συνολικής έκτασης που ανέρχεται σε 5.300 στρέμματα.

Εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή της κ. Κονιόρδου για τη δεύτερη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, εκείνη που αφορά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης στο Ελληνικό.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι διατυπώσεις όσον αφορά το ύψος των κτιρίων που αποτέλεσαν σημείο τριβής με το επενδυτικό σχήμα της Lamda Development, της κινεζικής Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi.

Το ΚΑΣ θεωρεί πως το ύψος των κτιρίων που σχεδιάζονται στο Ελληνικό πρέπει να περιοριστεί.

Αν αυτή η άποψη περάσει και μετά την υπογραφή της υπουργού, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, καθώς θα μπορούν αντιτιθέμενες στην επένδυση πλευρές, να προσφύγουν επί του θέματος στη Δικαιοσύνη.

Exit mobile version