Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μάικλ Καπούτο για Γιώργο Παπαδόπουλο: “Ήταν το παιδί για τους καφέδες” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Καπούτο για Γιώργο Παπαδόπουλο: “Ήταν το παιδί για τους καφέδες” (vid)

Ο πρώην σύμβουλος της καμπάνιας του Τραμπ Μάικλ Καπούτο δήλωσε ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε περιορισμένο ρόλο στην καμπάνια του Aμερικανού προέδρου. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Παπαδόπουλο. Δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στον Trump Tower, δεν είχε ποτέ καμία σχέση με κανέναν από τους επικεφαλής της καμπάνιας» ανέφερε στο CNN και συμπλήρωσε: «Ήταν το […]

Ο πρώην σύμβουλος της καμπάνιας του Τραμπ Μάικλ Καπούτο δήλωσε ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε περιορισμένο ρόλο στην καμπάνια του Aμερικανού προέδρου.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Παπαδόπουλο. Δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στον Trump Tower, δεν είχε ποτέ καμία σχέση με κανέναν από τους επικεφαλής της καμπάνιας» ανέφερε στο CNN και συμπλήρωσε: «Ήταν το παιδί για τους καφέδες».

O 30χρονος δήλωσε ένοχος για την ψευδή κατάθεση που έδωσε στους πράκτορες του FBI σχετικά με την επικοινωνία που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία.

Έτσι, είναι ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, και ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπουγραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούελερ.

Ο Παπαδόπουλος εισήχθη σε κλειστή αίθουσα δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ρόμπερτ Μιούελερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις