Στα ελληνικά ταμεία η υποδόση, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Στα ελληνικά ταμεία η υποδόση, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εκταμιεύθηκε χθες, Δευτέρα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Μαζί με το ποσό αυτό θα προστεθούν 400 εκατ. ευρώ ως εθνική συμμετοχή και έως τις αρχές Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες θα έχουν μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ. Το ποσό […]

31.10.2017 | 08:33

Εκταμιεύθηκε χθες, Δευτέρα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Μαζί με το ποσό αυτό θα προστεθούν 400 εκατ. ευρώ ως εθνική συμμετοχή και έως τις αρχές Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες θα έχουν μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, αποτελώντας μέρος της συνολικής δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Στις 26 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο του ESM είχε εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης, μετά από την προσκόμιση από την ελληνική πλευρά των στοιχείων πως υπήρξαν καθαρές πληρωμές 1,52 δισ. ευρώ την περίοδο Απριλίου- Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ που είχε εκταμιευθεί τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας η αποδέσμευση των 800 εκατ. ευρώ ήρθε ως συνέχεια της θετικής αξιολόγηση από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Ετικέτες
Exit mobile version