Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ΕΛΑΣ: “Έχουμε τον Αλβανό που εκτέλεσε τον Ζαφειρόπουλο”
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: “Έχουμε τον Αλβανό που εκτέλεσε τον Ζαφειρόπουλο”

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας εκ των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 32χρονος Αλβανός- δραπέτης φυλακών σύμφωνα με πληροφορίες- συνελήφθη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα, αφού πρώτα είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τη χώρα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι, ο ένας από τους δύο, που μπήκαν στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού […]

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας εκ των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32χρονος Αλβανός- δραπέτης φυλακών σύμφωνα με πληροφορίες- συνελήφθη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα, αφού πρώτα είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τη χώρα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι, ο ένας από τους δύο, που μπήκαν στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού και, πιθανότατα, ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον 52χρονο.

Οι Αρχές ψάχνουν τώρα να βρουν τα άλλα δύο άτομα, μεταξύ αυτών και τον δεύτερο εκτελεστή.

Πρόκειται για Αλβανούς, οι οποίοι ήθελαν να εκβιάσουν το δικηγόρο, προκειμένου να πάρουν χρήματα που τους είχε υποσχεθεί κάποιος πελάτης του Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές για την υπόθεση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονταν δύο Αλβανοί ενώ οι Αρχές εξέταζαν σοβαρά και ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ωστόσο δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών από το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο,  μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.

Το αιματηρό περιστατικό στην Καλλιθέα 

Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι και ο δράστης  αιματηρής συμπλοκής στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στις 23:15 της 20ης Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Καλλιθέας τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς στην πλατεία Δαβάκη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάλυκες και αίμα. Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι από το σημείο μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας δύο σοβαρά τραυματίες. Ο συλληφθείς για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό το επεισόδιο, πίσω από το οποίο «κρύβονταν» διαφωνίες για ναρκωτικά και μια γυναίκα.

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή από τον Κορυδαλλό

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο- κατά εκτίμηση «νοικιαζόμενοι»- δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.
Τρεις Αλβανοί, ονόματι Μπάκο, Όλντι και Κλόντι, μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μία πρώτη «κουβέντα» με τις αρχές σχετικά με την υπόθεση καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.

Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.
Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι τρεις άνδρες που εξετάζονται για την υπόθεση είχαν συλληφθεί  μετά το μακελειό σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014, όταν ο Αρμπέρ Μπάκο άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και τραυμάτισε 15 άτομα επειδή μια χορεύτρια αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί του και να τον ακολουθήσει. Ο δράστης είχε πάρει το όπλο από ένα ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του φίλου του Όλντι. Ο συνεργός του είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης και παρέμενε άφαντος για ενάμιση χρόνο ωστόσο συνελήφθη στις 31 Αυγούστου στα σύνορα της Αλβανίας με τη Βουλγαρία. Όταν μεταφέρθηκε στη χώρα μας ομολόγησε πως  στις 3 Νοεμβρίου μαζί με με τον Αρμπερ Μπάκο  διέπραξαν την ένοπλη ληστεία σε βάρος του 60χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη.

«Δεν επιθυμώ αυτή τη στιγμή να σας πω τίποτα περισσότερο σχετικά με τον άνθρωπο που μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια. Θα το σκεφτώ όμως και, όταν είμαι έτοιμος να μιλήσω, αν θελήσω να το κάνω, θα σας ενημερώσω και θα έρθω ξανά να καταθέσω» είχε πει τότε στον ανακριτή ο Ολντι . Ωστόσο, ο τρίτος της παρέας, επονομαζόμενος Κλόντι ο οποίος είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της Greek Mafia,  άτυπα εκείνο το διάστημα είχε επιβεβαιώσει την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις