Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γιατί νιώθουν τόσο άσχημα οι γυναίκες τις ημέρες περιόδου
ΥΓΕΙΑ

Γιατί νιώθουν τόσο άσχημα οι γυναίκες τις ημέρες περιόδου

Εκτός από τους πόνους, τους πονοκεφάλους και το φούσκωμα, η περίοδος κάνει πολλές γυναίκες να νιώθουν εξουθενωμένες. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτή η κατάσταση είναι κάτι το φυσιολογικό καθώς το σώμα στο διάστημα πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την περίοδο βιώνει μία σειρά ορμονικών αλλαγών οι οποίες προκαλούν έντονα το συναίσθημα της κούρασης. Ειδικότερα […]

Εκτός από τους πόνους, τους πονοκεφάλους και το φούσκωμα, η περίοδος κάνει πολλές γυναίκες να νιώθουν εξουθενωμένες.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτή η κατάσταση είναι κάτι το φυσιολογικό καθώς το σώμα στο διάστημα πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την περίοδο βιώνει μία σειρά ορμονικών αλλαγών οι οποίες προκαλούν έντονα το συναίσθημα της κούρασης.

Ειδικότερα εξηγούν ότι 10 μέρες πριν την περίοδό, το σώμα μίας γυναίκας προσαρμόζεται βάσει της ελπίδας ότι το ωάριο που κατεβαίνει στη σάλπιγγα θα γονιμοποιηθεί. Όταν τελικά το ωάριο δεν γονιμοποιείται οι ορμόνες που παράχθηκαν για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον κατάλληλο για γονιμοποίηση πέφτουν κατακόρυφα. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μας από την κατάσταση συναγερμού στην οποία θεωρητικά βρίσκεται, αλλάζει ολοκληρωτικά ορμονικά και αυτή η αλλαγή προκαλεί μία σειρά από άλλες αλλαγές στο σώμα μας που μας εξουθενώνουν. Έτσι, μέχρι να αυξηθούν ξανά τα επίπεδα των ορμονών, θα νιώθετε διαρκώς κουρασμένες.

Η κατάσταση αυτή ξεπερνάται τελικά περίπου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της περιόδου, κατά τη διάρκεια δηλαδή της ωορρηξίας όταν τα επίπεδα ενέργειας σε μία γυναίκα τείνουν να χτυπάνε κόκκινο.

Μέχρι τότε, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι να βοηθήσετε το σώμα σας να μην νιώθει κουρασμένο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιμάστε σίγουρα 8 ώρες την ημέρα, να πίνεται πολύ νερό και να γυμνάζεστε.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις