Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτή η νέα εκδοχή του τοστ χωρίς ψωμί, θα σας πάρει το μυαλό
PLUS

Αυτή η νέα εκδοχή του τοστ χωρίς ψωμί, θα σας πάρει το μυαλό

Μιλάμε για μια νέα γεύση που ίσως δεν έχετε γευτεί ποτέ ξανά και το καλύτερο από όλα είναι πως φτιάχνοντας αυτή τη συνταγή αποφεύγετε την κατανάλωση ψωμιού. Για 8 τοστάκια θα χρειαστείτε: 2 γλυκοπατάτες λεπτοκομμένες σε ροδέλες 2 φλ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας 3/4 φλ. light κρέμα γάλακτος (για να είναι ακόμα πιο light […]

Μιλάμε για μια νέα γεύση που ίσως δεν έχετε γευτεί ποτέ ξανά και το καλύτερο από όλα είναι πως φτιάχνοντας αυτή τη συνταγή αποφεύγετε την κατανάλωση ψωμιού.

Για 8 τοστάκια θα χρειαστείτε:

  • 2 γλυκοπατάτες λεπτοκομμένες σε ροδέλες
  • 2 φλ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
  • 3/4 φλ. light κρέμα γάλακτος (για να είναι ακόμα πιο light η συνταγή σας βάλτε γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 ή 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 1/2 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 250 βαθμούς.

Σε ένα μικρό τηγάνι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι), το σκόρδο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το στο μάτι για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Πάρτε ένα ταψάκι για μάφιν και αλείψτε με λάδι. Βάλτε 6 φέτες γλυκοπατάτας σε κάθε τρύπα, πασπαλίστε ανάμεσα σε κάθε φέτα με τυρί. Πασπαλίστε και από πάνω.

Ρίξτε από πάνω 2 κ.σ. από το μείγμα της κρέμας γάλακτος.

Καλύψτε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45 λεπτά.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί το τύρι και να έχουν μαλακώσει οι γλυκοπατάτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις