Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / 14χρονο μοντέλο πέθανε από υπερκόπωση
LIFESTYLE

14χρονο μοντέλο πέθανε από υπερκόπωση

Η Vlada Dzyuba, ένα 14χρονο μοντέλο από τη Ρωσία, που εργαζόταν στην Εβδομάδα Μόδας της Σανγκάης, άφησε την τελευταία της πνοή δύο εβδομάδες πριν τα 15α γενέθλιά της σε νοσοκομείο της κινεζικής πόλης. Το κορίτσι ξεκίνησε να έχει ζαλάδες και να νιώθει αδιάθετο την περασμένη Τρίτη και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σανγκάης, […]

Η Vlada Dzyuba, ένα 14χρονο μοντέλο από τη Ρωσία, που εργαζόταν στην Εβδομάδα Μόδας της Σανγκάης, άφησε την τελευταία της πνοή δύο εβδομάδες πριν τα 15α γενέθλιά της σε νοσοκομείο της κινεζικής πόλης. Το κορίτσι ξεκίνησε να έχει ζαλάδες και να νιώθει αδιάθετο την περασμένη Τρίτη και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σανγκάης, όπου κατέληξε την Παρασκευή έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Αναφέρθηκε ότι πέθανε από μηνιγγίτιδα, η οποία πυροδοτήθηκε από υπερκόπωση έπειτα από μια υπερβολικά κουραστική επίδειξη μόδας στη Σανγκάη. Η μητέρα της ανέφερε τα εξής: «Με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έλεγε “μαμά, είμαι τόσο κουρασμένη. Θέλω να κοιμηθώ”. Πρέπει να ήταν στην αρχή της ασθένειάς της και μετά η θερμοκρασία της ανέβηκε απότομα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, της τηλεφωνούσα συνέχεια, την εκλιπαρούσα να πάει στο νοσοκομείο».

Το κινεζικό πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπούσε τη 14χρονη Ρωσίδα διέψευσε τις κατηγορίες ότι η έφηβη ήταν εξουθενωμένη και είχε δουλέψει υπερβολικά πολλές ώρες. Ο δε εκτελεστικός διευθυντής του πρακτορείου δήλωσε ότι το μοντέλο εργαζόταν το νόμιμο καθημερινό οκτάωρο κατά την δίμηνη παραμονή του στην Κίνα πριν από τον θάνατό του. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό διερευνάται και έχει θέσει ερωτήματα αναφορικά με τα όρια ηλικίας των μοντέλων σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις