Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Γιώργος Παπαδόπουλος, ομολόγησε την ενοχή του
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Γιώργος Παπαδόπουλος, ομολόγησε την ενοχή του

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Γεώργιος Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του, σύμφωνα με το Reuters, στις 5 Οκτωβρίου για τη κατάθεση ψευδών στοιχείων στο FBI. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος δήλωσε ένοχος για την ψευδή κατάθεση που έδωσε στους πράκτορες του FBI σχετικά με την επικοινωνία που είχε με ρώσους αξιωματούχους, όπως έγινε γνωστό την […]

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Γεώργιος Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του, σύμφωνα με το Reuters, στις 5 Οκτωβρίου για τη κατάθεση ψευδών στοιχείων στο FBI.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος δήλωσε ένοχος για την ψευδή κατάθεση που έδωσε στους πράκτορες του FBI σχετικά με την επικοινωνία που είχε με ρώσους αξιωματούχους, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία.

Έτσι, είναι ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, και ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπουγραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούελερ.

Ο Παπαδόπουλος εισήχθη σε κλειστή αίθουσα δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ρόμπερτ Μιούελερ.

Σε αντίθεση με το κατηγορητήριο του επικεφαλής της εκστρατείας Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και του συμβούλου Ρικ Γκέιτς για ξέπλυμα χρήματος, ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Παπαδόπουλο συνδέονται άμεσα με την προεδρική διαδικασία του 2016.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος;

Αποφοίτησε το 2009 από το Πανεπιστήμιο DePaul, ενώ είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, από το University of London και από το London School of Economics. Ο γεννημένος στο Σικάγο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν ένας από τους πέντε ανθρώπους που συμβούλευαν τον αμερικανό πρόεδρο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ προηγουμένως, είχε αποτελέσει μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Μπεν Κάρσον.

Από τον Μάρτιο του 2011 έως και τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Παπαδόπουλος εργάστηκε ως σύμβουλος ερευνητής στο Ινστιτούτο Hudson. To 2012 υπήρξε αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Διεθνές Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο Παπαδόπουλος μπήκε στην ομάδα της καμπάνιας του Τραμπ τον Μάιο του 2016. Λίγες ημέρες μετά, έστειλε mail σχετικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε επτά αξιωματούχους της καμπάνιας. Ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2016, πραγματοποίησε τουλάχιστον έξι αιτήματα για να συναντήσει ο Τραμπ ρώσους πολιτικούς, ένα από τα οποία απορρίφθηκε από τον Πολ Μάναφορτ.

Όταν ο Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εργάστηκε ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα ενέργειας.

Στις 5 Οκτωβρίου του 2017 κρίθηκε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI. Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου στις 30 Οκτωβρίου του 2017, την ημέρα που ο Πολ Μάναφορτ παραδόθηκε στο FBI.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις