Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βαρύ το κατηγορητήριο του εισαγγελέα για τον 29χρονο: “Ήσουν αποφασισμένος να σκοτώσεις τον Παπαδήμο”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Βαρύ το κατηγορητήριο του εισαγγελέα για τον 29χρονο: “Ήσουν αποφασισμένος να σκοτώσεις τον Παπαδήμο”

Του Πέτρου Καρσιώτη Aπό τον Δεκέμβριο του 2016, ήταν μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ο 29χρονος κατασκευαστής και αποστολέας των τρόμο φακέλων σε Ευρωπαίους και Έλληνες αξιωματούχους, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου έξω από πολυκατοικία της οδού Αλκαμένους, ενώ επιχειρούσε να μεταφέρει ένα πραγματικό οπλοστάσιο. Εδώ και ένα χρόνο μετέχει στην οργάνωση «Πυρήνες […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Aπό τον Δεκέμβριο του 2016, ήταν μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ο 29χρονος κατασκευαστής και αποστολέας των τρόμο φακέλων σε Ευρωπαίους και Έλληνες αξιωματούχους, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου έξω από πολυκατοικία της οδού Αλκαμένους, ενώ επιχειρούσε να μεταφέρει ένα πραγματικό οπλοστάσιο.

Εδώ και ένα χρόνο μετέχει στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς»

Ο Εφέτης ειδικός ανακριτής κατά της τρομοκρατίας, στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του και βάσει αυτού εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης,  αναφέρει πως εδώ και έναν χρόνο, περίπου, ο συλληφθείς μετέχει στην οργάνωση  των Πυρήνων της Φωτιάς δεκάδες μέλη της οποίας έχουν συλληφθεί έως τώρα.

Εισαγγελέας: Επιδίωκε να δολοφονήσει τον Λουκά Παπαδήμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έγιναν γνωστές,  στο κατηγορητήριο επισημαίνεται πως ο συλληφθείς επεδίωκε να δολοφονήσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά  Παπαδήμο και η επίθεση δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά».

Εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι  η έκρηξη της 25ης Μαΐου, που σημειώθηκε μέσα στο όχημα του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν μεγάλης ισχύος “εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Έχοντας αποφασίσει να σκοτώσεις τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών»

«Έχοντας αποφασίσει, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξή του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου είχε προπληρωθεί το μίσθωμα για τη γιάφκα

Ο χρόνος ένταξής του στους Πυρήνες της Φωτιάς, έρχεται κατά τον Εισαγγελέα Εφετών έναν χρόνο ακριβώς από την ενοικίαση με πλαστά στοιχεία ταυτότητας του διαμερίσματος-γιάφκας, ης οδού Αλκαμένους, που είχε προπληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Πού ήταν ενταγμένος πριν

Τις ώρες αυτές οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το προηγούμενο «σκαλοπάτι» την οργάνωση δηλαδή στην οποία είχε ενταχθεί πριν το πέρασμά του στους Πυρήνες και στην μαζική κατασκευή τρόμο πακέτων.

Βασικός κατασκευαστής βομβών και πακέτων

Για την αντιτρομοκρατική, φαίνεται να πρόκειται για τον βασικό κατασκευαστή βομβών και τρομοφακέλων της τελευταίας διετίας, καθώς τα στοιχεία της αστυνομίας  θέλουν τον 29χρονο να συμμετέχει σε ενέργειες διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων που έδρασαν περίπου ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν αυτό που τόνισε από το Σάββατο η Alphafreepress.

Και στρατολογητής μελών μετά τις συλλήψεις

Ότι δηλαδή από το 2015 χάνεται, εξαφανίζεται από δημόσιες εκδηλώσεις όπως έκανε μέχρι τότε και περνάει στην παρανομία με ρόλο και κατασκευαστή τρόμο πακέτων και ωρολογιακών μηχανισμών, αλλά και στρατολογητή νέων μελών, λόγω των δεκάδων συλλήψεων που είχαν προηγηθεί.

Ψάχνουν τους συνεργούς του

Για το λόγο αυτό ερευνούν εξονυχιστικά τα ευρήματα στην Αλκαμένους και τις επαφές του προκειμένου να εντοπίσουν και τους συνεργούς του που παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

Διευθύνσεις αξιωματούχων στους οποίους θα έφθαναν τρομοπακέτα

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ακόμη ότι μέσα στο διαμέρισμα-γιάφκα  έχουν βρεθεί εκτός των άλλων και διευθύνσεις με υποψήφιους  στόχους αποστολής τρόμο φακέλων στο άμεσο μέλλον.

Δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου

Ενώ υπενθυμίζουν ότι την ευθύνη της αποστολής   παγιδευμένου πακέτου στον Κ. Παπαδήμο δεν την έχει αναλάβει έως τώρα η οργάνωση-παρέπεμπε σε συνέχεια επιθέσεων και συνολική ανάληψη με προκήρυξη- γίνεται γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους νέους φακέλους  ήταν αμερικανικού ενδιαφέροντος και δεν αποκλείεται να είχαν σχέση και μ το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Περιμένουν να «μιλήσει» ο φορητός υπολογιστής

Εκεί που περιμένουν πολλά στοιχεία οι ερευνητές είναι από την αποκρυπτογράφηση κρυπτογραφημένων δεδομένων από τον φορητό υπολογιστή του 29χρονου,

Ίσως εκεί προκύψουν και αδιάσειστα στοιχεία εμπλοκής του με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις η οργανώσεις με κοινά μέλη που εμφανίζονταν όμως ανάλογα με τη στόχευση και για λόγους συνωμοτισμού με διαφορετικές επωνυμίες.

Τα κλειδιά που «ανοίγουν» άλλα κρησφύγετα

Στο διαμέρισμα-γιάφκα έχουν βρεθεί επίσης και  κλειδιά και εξετάζουν οι αστυνομικοί αν σχετίζονται με άλλες γιάφκες ή κάποια γκαράζ τα οποία χρησιμοποιούσε ο 29χρονος και οι συνεργοί του.

Άλλωστε δεν είναι ακόμη γνωστή η γιάφκα στην οποία μετέφερε εκείνο το πρωινό μέσα σε σακούλα σκουπιδιών το οπλοστάσιο ο 29χρονος.

Την Τρίτη απολογείται για το τρομοδέμα κατά Παπαδήμου

Την Τρίτη ο  29χρονος θα απολογηθεί για την κατηγορία που αφορά την αποστολή του φονικού φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στον συλληφθέντα αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που  μπλοκαρίστηκαν  στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, όπου γίνεται η τελική διαλογή την άνοιξη του 2017.

Την Τετάρτη για άλλες έξι κακουργηματικές πράξεις

Την Τετάρτη θα απολογηθεί για άλλες έξι κακουργηματικές πράξεις: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων

.Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

«Οι πράξεις τελέστηκαν υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα»

Σύμφωνα με την δίωξη, που ασκήθηκε,  όσον αφορά το σκέλος με τα τρομοπακέτα, κατά τον εισαγγελικό λειτουργό «οι πράξεις αυτές τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό  συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις