Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Όχι” εισαγγελέα για αναγνώριση ελαφρυντικών- Εκτός εαυτού ο Τσοχατζόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

“Όχι” εισαγγελέα για αναγνώριση ελαφρυντικών- Εκτός εαυτού ο Τσοχατζόπουλος

Την μη αναγνώριση ελαφρυντικών στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γ. Σμπώκο πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό ενώ το δικαστήριο σήμερα το πρωί έκρινε ενόχους, όπως και πρωτόδικα και τους δεκαέξι κατηγορούμενους. Η εξέλιξη αυτή έβγαλε εκτός εαυτού τον πρήν υπουργό καθώς κινδυνεύει εκ νέου να βρεθεί στη φυλακή. Μάλιστα η αποστροφή του αναπληρωτή εισαγγελέα  Στ. Δασκαλόπουλου […]

Την μη αναγνώριση ελαφρυντικών στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γ. Σμπώκο πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό ενώ το δικαστήριο σήμερα το πρωί έκρινε ενόχους, όπως και πρωτόδικα και τους δεκαέξι κατηγορούμενους.

Η εξέλιξη αυτή έβγαλε εκτός εαυτού τον πρήν υπουργό καθώς κινδυνεύει εκ νέου να βρεθεί στη φυλακή.

Μάλιστα η αποστροφή του αναπληρωτή εισαγγελέα  Στ. Δασκαλόπουλου πως ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε την δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προκάλεσαν την έκρηξη του πρώην υπουργού, ο οποίος φώναζε μέσα στην δικαστική αίθουσα: «Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από πού και ως πού; Ντροπή σου!» είπε προς την έδρα.

Αρνητικός ήταν ο εισαγγελέας και για την αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο του Γιάννη Σμπώκου, ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που παραμένει κρατούμενος.

Αντίθετα πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους υπόλοιπους 14 κατηγορουμένους συμπεριλαμβανομένων της Βίκης Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Πρόκειται  για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η αναγνώριση του οποίου είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τις γλιτώσει από την επιστροφή στις φυλακές.

Επιπλέον, για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κάτ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Όσο αφορά τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος όπως τόνισε η εισαγγελέας είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε, προτάθηκε να του αναγνωριστεί όπως και πρωτοδίκως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις