Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η «Λεονόρα» του Μπετόβεν στο Μέγαρο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η «Λεονόρα» του Μπετόβεν στο Μέγαρο

Η Μάρλις Πέτερσεν, από τις μεγαλύτερες σοπράνο της εποχής μας, με την Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ υπό τον Ρενέ Γιάκομπς ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη «Λεονόρα», την πρώτη εκδοχή της μοναδικής όπερας «Φιντέλιο» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό ταξίδι της, η «Λεονόρα», μετά τη στάση της στην Αίθουσα Κονσέρτχεμπαου […]

Η Μάρλις Πέτερσεν, από τις μεγαλύτερες σοπράνο της εποχής μας, με την Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ υπό τον Ρενέ Γιάκομπς ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη «Λεονόρα», την πρώτη εκδοχή της μοναδικής όπερας «Φιντέλιο» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση.

Συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό ταξίδι της, η «Λεονόρα», μετά τη στάση της στην Αίθουσα Κονσέρτχεμπαου του ‘Αμστερνταμ και λίγο πριν την επιστροφή της στη Γερμανία, θα βρεθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου (20:30) για μία μόνο βραδιά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Το έργο παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή και με όργανα εποχής, με ελληνικούς υπέρτιτλους και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των κύκλων «Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι» και «Όπερα – Μουσικό Θέατρο».

Παλιοί γνώριμοι με κοινές δισκογραφικές καταθέσεις, η Μάρλις Πέτερσεν και ο Ρενέ Γιάκομπς πραγματοποιούν, αυτή τη σεζόν, ευρωπαϊκή περιοδεία με την Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ, ενώ έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και στην ηχογράφηση έργων Χάυντν.

Η δημοφιλής Γερμανίδα σοπράνο κολορατούρα έχει ερμηνεύσει ρόλους από το μπαρόκ μέχρι το σύγχρονο ρεπερτόριο, με τη «Λούλου» να κατέχει περίοπτη θέση στο βιογραφικό της. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλες ορχήστρες από όλο τον κόσμο και με διακεκριμένους μαέστρους.

Ο Ρενέ Γιάκομπς ασχολείται από το 1977 με την προκλασική φωνητική μουσική αναδεικνύοντας συνθέσεις της μέσα από παγκόσμιες δισκογραφικές πρεμιέρες. Πολλές από αυτές μάλιστα θεωρούνται ηχογραφήσεις αναφοράς και έχουν αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία από φορείς διεθνούς κύρους και έγκριτα μουσικά έντυπα. Η διεθνής κριτική έχει χαρακτηρίσει τις ερμηνείες του αντισυμβατικές καθώς συνδυάζουν μοναδικά την τεκμηριωμένη προσέγγιση και το μουσικό ένστικτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις