Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τιμή ρεκόρ για το Rolex του Πολ Νιούμαν
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τιμή ρεκόρ για το Rolex του Πολ Νιούμαν

Ο Paul Newman έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο «χρυσούς» άντρες- από κάθε άποψη- κι αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα από την τελευταία δημοπρασία που έγινε και πωλήθηκε το ρολόι του έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων μετά από μία 12λεπτη διεκδίκηση. Η δημοπρασία έγινε στη Νέα Υόρκη στη δημοπρασία «Winning Icons – Legendary Watches of the 20th Century» του οίκου […]

Ο Paul Newman έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο «χρυσούς» άντρες- από κάθε άποψη- κι αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα από την τελευταία δημοπρασία που έγινε και πωλήθηκε το ρολόι του έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων μετά από μία 12λεπτη διεκδίκηση.

Η δημοπρασία έγινε στη Νέα Υόρκη στη δημοπρασία «Winning Icons – Legendary Watches of the 20th Century» του οίκου Philips.

Το Rolex Daytona έχει λευκό καντράν με κόκκινο περίγραμμα και τρία μαύρα παράθυρα, και φέρει στο πίσω μέρος της κάσας την εγχάρακτη επιγραφή «DRIVE CAREFULLY ME» και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το ρολόι έκανε το γύρο του κόσμου στον καρπό του ηθοποιού και εμφανίστηκε σε αφίσες, περιοδικά και ντοκιμαντέρ. Ταυτίστηκε τόσο πολύ μαζί του που το συγκεκριμένο μοντέλο άρχισε να αποκαλείται με το όνομα του ηθοποιού.

Το Rolex αυτό βέβαια να πούμε ότι δόθηκε στον Newman ως δώρο από την σύζυγό του Joanne Woodward, η οποία ήταν κι αυτή ηθοποιός. Πλέον όμως το είχε στην κατοχή του ο James Cox, ένας πρώην φίλο της κόρης του Νιούμαν, που του το είχε δώσει ο ίδιος ο ηθοποιός το 1984.

Ο οίκος Philips αποφάσισε να κρατήσει κρυφό το όνομα του αγοραστή, λέγοντας μόνο ότι ήταν μέσω τηλεφώνου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις