Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Υπάλληλος σε καφενείο ο 29χρονος που συνελήφθη για τα πακέτα τρόμου
ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλος σε καφενείο ο 29χρονος που συνελήφθη για τα πακέτα τρόμου

Του Πέτρου Καρσιώτη Περιστασιακά σε καφενείο στην περιοχή του Ελληνικού, όπου βρίσκεται και το πατρικό του σπίτι, εργαζόταν ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ., το άτομο που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου με ένταλμα του εφέτη ανακριτή για αποστολές τρόμο δεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και για την αποστολή του δέματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περιστασιακά σε καφενείο στην περιοχή του Ελληνικού, όπου βρίσκεται και το πατρικό του σπίτι, εργαζόταν ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ., το άτομο που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου με ένταλμα του εφέτη ανακριτή για αποστολές τρόμο δεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και για την αποστολή του δέματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στην Αλκαμένους είχε αποθηκεύσει ωρολογιακή βόμβα, πιστόλια, σφαίρες, τάπερ με εκρηκτικά

Ενώ ως εργαζόμενος στο καφενείο έδινε την εντύπωση που ήθελε σε όσους τον έβλεπαν, από την άλλη πλευρά, έχοντας στην κατοχή του οκτώ πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία το διαμέρισμα της Αλκαμένους στην Πλατεία Αττικής όπου είχε αποθηκεύσει από ωρολογιακή βόμβα μέχρι εκρηκτική ύλη, πιστόλια, 300 σφαίρες, καλώδια, τάπερ και άλλα σύνεργα.

Στο μικροσκόπιο πιθανοί συνεργοί του

Μετά τη σύλληψή του την ώρα που επιχειρούσε να μεταφέρει όλα τα πάρα πάνω σε άλλο σπίτι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών, το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής στρέφεται στους πιθανούς συνεργούς του, οι οποίοι φαίνεται να απαρτίζουν την ομάδα που μετά τις συλλήψεις ομοϊδεατών τους ως μελών των Πυρήνων, συνέχιζαν στα ίδια βήματα.

Η αναφορά της γειτόνισσας για παρουσία και γυναίκας

Σημαντική πάνω σ αυτή την κατεύθυνση είναι-πέρα από τις παρακολουθήσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι- η αναφορά γειτόνισσας του 29χρονου αντιεξουσιαστή, η οποία αναφέρθηκε σε περιστατικό προ ημερών έξω από την πολυκατοικία.

Συζητούσαν μεταξύ τους κρατώντας μαύρες σακούλες

Εκεί, πάντα κατά την αναφορά της, είχε τον 29χρονο, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, να κρατάνε μαύρες σακούλες-ίδιες με αυτήν που έκανε τη μεταφορά το πρωί του Σαββάτου- και να συζητούν μεταξύ τους.

«Καλά τα καταφέραμε», η φράση αίνιγμα

Πάντα κατά την ίδια, μία κοπέλα του είχε πει  κάποια στιγμή τη φράση «καλά τα καταφέραμε».

Αυτή τη φράση προσπαθεί η αντιτρομοκρατική να αποκωδικοποιήσει για να δει σε τι ακριβώς αναφερόταν.

Το 2011 είχε συλληφθεί για επίθεση κατά αστυνομικών στο Πολυτεχνείο

Στην προσπάθεια της δημιουργίας του προφίλ του 29χρονου, η αντιτρομοκρατική, μεταξύ βέβαια πολλών άλλων, γνωρίζει ότι είχε συλληφθεί το 2011 για επίθεση εναντίον αστυνομικών από ομάδα αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο.

Και σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού

Δραστήριο μέλος του ίδιου χώρου είχε πάρει, ένα χρόνο μετά, μέρος και σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού για συμπαράσταση σε συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, μεταξύ των οποίων και για Μαζιώτη-Ρούπα.

Έδινε το 2015 το παρών ως αλληλέγγυος

Μέχρι το 2015 ο 29χρονος Κωνσταντίνος  Γ.., φέρεται να έδινε το παρών  ως αλληλέγγυος σε δίκες ατόμων που κατηγορούνταν ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και σε επισκεπτήρια στις φυλακές.

Από τότε σταματούν οι εμφανείς δραστηριότητες

Από τότε όμως και οι δύο δραστηριότητες σταμάτησαν ξαφνικά, που σημαίνει για την Αστυνομία ότι ο ρόλος του πλέον άλλαξε σε συνεννόηση με εγκλείστους των φυλακών και πέρασε στην παρανομία.

Κατασκεύαζε κι έστελνε τρομοδέματα

Εργαζόμενος στο καφενείο και για την ανάγκη της παρανομίας να δημιουργεί το κατάλληλο προφίλ και να μην κινεί υποψίες για τις κινήσεις του, στην αθέατη πλευρά κατασκεύαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς και τρόμο πακέτα τα οποία με βοήθεια κι άλλων απέστειλε κατά την αντιτρομοκρατική σε Ευρωπαίους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων ο κ. Σόϊμπλε.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Την αποστολή εκείνη του τρομοπακέτου στον πρώην πλέον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας είχε αναλάβει με προκήρυξή της η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ακολούθησε η αποστολή του δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Εξερράγη Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνη

Ο φάκελος εξερράγη την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός τον άνοιγε μέσα στο αυτοκίνητό του στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και Γ Σεπτεμβρίου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε αρκετό καιρό στον Ευαγγελισμό χωρίς το πρόβλημα της υγείας του να έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Για άγνωστο λόγο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για ην αποστολή του δέματος στον κ. Παπαδήμο για άγνωστο λόγο δεν την ανέλαβε καμία οργάνωση.

Είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι θα ακολουθούσαν κι άλλες αποστολές και η ανάληψη θα ερχόταν για όλες.

Ερωτηματικό που ζητά απάντηση

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οπότε είναι ένα από τα ερωτηματικά που ζητούν απάντηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις