Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πάνω στη μετακόμιση από τη γιάφκα στο κέντρο συνέλαβαν τον 29χρονο οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω στη μετακόμιση από τη γιάφκα στο κέντρο συνέλαβαν τον 29χρονο οι Αρχές

Του Πέτρου Καρσιώτη Την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και ποντάροντας στο γεγονός ότι όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην παρέλαση, επέλεξε ο 29χρονος φερόμενος ως αποστολέας των τρόμο πακέτων σε Σόϊμπλε και Λουκά Παπαδήμο, να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά από τη γιάφκα που τα είχε αποθηκεύσει σε νέο, ασφαλές γι αυτόν οίκημα. Είχε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και ποντάροντας στο γεγονός ότι όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην παρέλαση, επέλεξε ο 29χρονος φερόμενος ως αποστολέας των τρόμο πακέτων σε Σόϊμπλε και Λουκά Παπαδήμο, να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά από τη γιάφκα που τα είχε αποθηκεύσει σε νέο, ασφαλές γι αυτόν οίκημα.

Είχε προφανώς αντιληφθεί ότι η αστυνομία είναι κοντά του

Προφανώς, όπως εκτιμάται, ο 29χρονος, που συνελήφθη και ανακρίνεται ήδη στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, είχε υποψιαστεί από κινήσεις που αντελήφθη ότι κάποιοι βρίσκονται κοντά του και αποφάσισε την μετακόμιση.

Κάπου εκεί, κρίθηκε από τους επιτελείς της επιχείρησης ότι ήταν η κατάλληλη και αναγκαία στιγμή της επέμβασης για την ακινητοποίηση και σύλληψή του κάτι που έγινε.

Η έρευνα έχει επεκταθεί και σε άλλα οικήματα

Η έρευνα πέρα από το οίκημα από το οποίο γινόταν η μεταφορά όπλων και εκρηκτικών έχει επεκταθεί ήδη σε τρία ακόμη οικήματα με τα ευρήματα σε ό,τι αφορά όπλα και εκρηκτικά να αναφέρονται ως πολύ σημαντικά.

Ήταν οπλισμένος την ώρα της σύλληψης

Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν, ότι ο κατηγορούμενος ήταν οπλισμένος, όταν τον είδαν να βγαίνει από οίκημα κοντά στη στάση του  Μετρό ΑΤΤΙΚΗ.  Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην κατοχή του  δύο πιστόλια με τη σφαίρα στη θαλάμη, ενώ ανάμεσα στα πρώτα ευρήματα των αστυνομικών στο χώρο είναι όπλα, φυσίγγια και εκρηκτικά.

Είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Διέκοψε τις επισκέψεις του σε μέλη της Συνωμοσίας για να περάσει στην παρανομία

Μέχρι πριν από δύο χρόνια φέρεται να επισκεπτόταν φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς στη φυλακή όπου κρατούντο, αλλά διέκοψε ξαφνικά τις επισκέψεις καθώς αποφάσισε να περάσει στην παρανομία και να συνεχίσει το έργο των ομοϊδεατών του με τις αποστολές τρομοφακέλων ένας από τους οποίους εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και τον τραυμάτισε πάρα πολύ σοβαρά.

Είχε παραλάβει την αλληλογραφία του που προσπάθησε να ανοίξει Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνης

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε παραλάβει την αλληλογραφία του που είχε ελεγχθεί και από το μηχάνημα της βουλής και καθισμένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στη διασταύρωση ων οδών Μάρνης και Γ Σεπτεμβρίου όταν επιχείρησε να ανοίξει το φάκελο προκλήθηκε η έκρηξη.

Νοσηλεύτηκε αρκετό διάστημα στον «Ευαγγελισμό»

Νοσηλεύτηκε αρκετό καιρό στον Ευαγγελισμό με πολλά προβλήματα και τελικά επέστρεψε στο σπίτι του με πολλά από αυτά τα προβλήματα να τον ακολουθούν έως και σήμερα.

Οι Πυρήνες δεν ανέλαβαν την ευθύνη

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση εναντίον του δεν είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που όλα έδειχναν ότι βρισκόταν πίσω από την αποστολή του φακέλου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις