Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένας, αλλά περήφανος Έλληνας ο μικρός Χρήστος που παρέλασε μόνος (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας, αλλά περήφανος Έλληνας ο μικρός Χρήστος που παρέλασε μόνος (pics)

Οι λίγοι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να χειροκροτήσουν τον μικρό Χρήστο και την δασκάλα Μαρία Τσιαλέρα. Η κ. Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη περιέγραψε πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία σήμερα Έχοντας ήδη 18 χρόνια πορείας ως παιδαγωγός η κ. Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και […]

Οι λίγοι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να χειροκροτήσουν τον μικρό Χρήστο και την δασκάλα Μαρία Τσιαλέρα.

Η κ. Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη περιέγραψε πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία σήμερα

Έχοντας ήδη 18 χρόνια πορείας ως παιδαγωγός η κ. Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και κλήθηκε να γίνει η δασκάλα του μοναδικού μαθητή.

Κι όμως λέει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν αισθάνεται καθόλου μοναξιά καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έχουν αγκαλιάσει και την αγαπάνε.

Η δασκάλα ευχαρίστησε τον πολιτιστικό σύλλογο Άρτεμις καθώς χάρη στα μέλη του και τον πρόεδρο έφτασαν με καραβάκι στους Αρκιούς οι παραδοσιακές στολές των Επτανήσων που φόρεσαν σήμερα.

Όπως είπε, μέλη του συλλόγου δέχτηκαν να μην κάνουν παρέλαση στη Λέρο σήμερα για να μπορέσει ο μικρός Χρήστος και η κ. Τσιαλέρα να φορέσουν αυτοί τις στολές για την παρέλαση στο δικό τους νησί.

Σε αυτό το νησάκι του Αιγαίου, μόλις 6,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανοιχτά της Πάτμου, μένουν μόλις 44 άνθρωποι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Το σχολείο του Χρήστου, είναι το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις