Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Και με τη βούλα “σπίτι του” ο Κάρλες Πουτζδεμόν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και με τη βούλα “σπίτι του” ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Και επίσημα πλέον, η ισπανική κυβέρνηση αφαίρεσε από την Καταλονία την αυτονομία της και πήρε τον έλεγχο της περιφέρειας. Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου, μετά την ψηφοφορία του καταλανικού κοινοβουλίου υπέρ της ανεξαρτησίας και την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης να καρατομήσει την περιφερειακή κυβέρνηση και την προκήρυξη εκλογών για τις […]

Και επίσημα πλέον, η ισπανική κυβέρνηση αφαίρεσε από την Καταλονία την αυτονομία της και πήρε τον έλεγχο της περιφέρειας.

Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου, μετά την ψηφοφορία του καταλανικού κοινοβουλίου υπέρ της ανεξαρτησίας και την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης να καρατομήσει την περιφερειακή κυβέρνηση και την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Δεκεμβρίου.

Με διάταγμα που δημοσιεύθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο έλεγχος της Καταλονίας πέρασε στα χέρια της αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάνεθ ντε Σανταμαρία.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais μεταδίδει πως μετά τις απομακρύνσεις του Κάρλες Πουτζδεμόν και του Οριόλ Ζουνκέρας, όπως και όλων των μελών της κυβέρνησης, η ντε Σανταμαρία θα παίξει ρόλο-«κλειδί» στο συντονισμό της μεταφοράς των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε επίσημα και η απόλυση του Αρχηγού της Αστυνομίας της Καταλονίας, Τζοσέπ Λουίς Τραπέρο, μέρος των μέτρων που λαμβάνει η Ισπανία εφαρμόζοντας το άρθρο 155 του Συντάγματος, παίρνοντας δηλαδή τον έλεγχο της Καταλονίας.

Χθες, Παρασκευή, ο Μαριάνο Ραχόι είχε απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον διοικητικό διευθυντή της περιφερειακής αστυνομίας, των λεγόμενων «Mossos d’Esquadra», καθώς και μέλη της περιφερειακής διοίκησης της Καταλονίας, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του περιφερειακού κοινοβουλίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις