Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γρυλλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γρυλλάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νίκος Γρυλλάκης, σε ηλικία 91 χρονών. Διετέλεσε σύμβουλος και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων και το 1963 σαν ίλαρχος από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου αλλά και από τη Σχολή Εθνικής […]

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νίκος Γρυλλάκης, σε ηλικία 91 χρονών. Διετέλεσε σύμβουλος και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων και το 1963 σαν ίλαρχος από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου αλλά και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας σαν αντισυνταγματάρχης το 1977.
Εκπαιδεύτηκε από τη CIA και τη Μοσάντ σε θέματα κατασκοπίας-αντικατασκοπίας και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ αλλά και στο Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ. Όταν αποστρατεύτηκε έχοντας τον βαθμό του επίτιμου αντιστράτηγου, το 1986, ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας και πληροφοριών της ΝΔ ενώ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού για θέματα Αμυνας, Ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις