Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσικό ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα

Χάθηκε ξαφνικά το στίγμα του από τα ραντάρ και κατέπεσε στη θάλασσα το απόγευμα της Πέμπτης στις 26/10/2017, σύμφωνα με τη νορβηγική Ακτοφυλακή. Ο λόγος για ένα ρωσικό ελικόπτερο, που κατευθυνόταν από τη ρωσική μεταλλευτική εγκατάσταση Pyramida στο Σπίτσμπεργκεν, προς το Μπάρεντσμπουργκ της Νορβηγίας με οκτώ επιβάτες. Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει […]

Χάθηκε ξαφνικά το στίγμα του από τα ραντάρ και κατέπεσε στη θάλασσα το απόγευμα της Πέμπτης στις 26/10/2017, σύμφωνα με τη νορβηγική Ακτοφυλακή. Ο λόγος για ένα ρωσικό ελικόπτερο, που κατευθυνόταν από τη ρωσική μεταλλευτική εγκατάσταση Pyramida στο Σπίτσμπεργκεν, προς το Μπάρεντσμπουργκ της Νορβηγίας με οκτώ επιβάτες.


Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Ο Τόρε Χόνγκσετ, εκπρόσωπος της νορβηγικής Υπηρεσίας Διάσωσης, δήλωσε πως δύο σωστικά σκάφη της Ακτοφυλακής αλλά κι άλλα ελικόπτερα εστάλησαν στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.
Το νησί Σπίτσμπεργκεν αποτελεί διοικητική μονάδα της Νορβηγίας, και βρίσκεται σε ειδικό νομικό καθεστώς. Εκεί βρίσκεται μια ρωσική εγκατάσταση, όπου ζουν κυρίως μεταλλωρύχοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις