Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αδίστακτοι Αλβανοί χτυπούσαν ανελέητα ηλικιωμένους
ΕΛΛΑΔΑ

Αδίστακτοι Αλβανοί χτυπούσαν ανελέητα ηλικιωμένους

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δύο Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι, ως μέλη σκληρής συμμορίας διαρρηκτών-ληστών, χτυπούσαν ανελέητα ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους για να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένες τις οικονομίες τους! Η εικόνα ενός από τα θύματα με τα χτυπήματα, προκάλεσε σοκ Καθώς η εικόνα ενός εκ των θυμάτων από τα χτυπήματα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δύο Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι, ως μέλη σκληρής συμμορίας διαρρηκτών-ληστών, χτυπούσαν ανελέητα ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους για να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένες τις οικονομίες τους!

Η εικόνα ενός από τα θύματα με τα χτυπήματα, προκάλεσε σοκ

Καθώς η εικόνα ενός εκ των θυμάτων από τα χτυπήματα που του κατάφεραν στην περιοχή του Γαλατσίου, είχε προκαλέσει σοκ στην Κοινή Γνώμη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ενέτειναν τις προσπάθειες να βάλουν τέλος στην αιματηρή δράση της συμμορίας.

Συνελήφθησαν δυο Αλβανοί, 28 και 26 ετών

Έτσι, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στην Αθήνα, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 28 χρόνων, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους στη συμμορία.

Είχαν συστήσει τη συμμορία, εδώ και έξι μήνες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες.

Μεταξύ των άλλων, είναι οι δράστες,  σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, που διέρρηξαν και την οικία του Μεξικανού πρέσβη στο Ψυχικό και κατά την αποχώρησή τους  και ο διπλωματικό αυτοκίνητο.

Εντόπιζαν σπίτια και παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες

Ειδικότερα, λέει η Αστυνομία,  εντόπιζαν οικίες και κατά τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τη χρήση των κλειδιών που ανεύρισκαν, τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό τους η έντονη βία που ασκούσαν

«Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας», ανακοίνωσε η Αστυνομία «ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους σε περίπτωση που οι πράξεις τους γινόντουσαν αντιληπτές».

Την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων τους.

Δίκτυο κλεπταποδόχων αγόραζε τα κλοπιμαία

Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, έγγραφα τρίτων προσώπων, δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι τύπου Replica .

Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες και διαρρήξεις

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς  ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Χαλκιδική καθώς και δεκατρείς  περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και στην Καλαμάτα,.

Ένας είχε συλληφθεί παλιότερα για ναρκωτικά

Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Ψάχνουν και για άλλες ληστείες- διαρρήξεις

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα  ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις