Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Βασίλη Βραχιώτη: “Θα δώσουμε αξιοπρέπεια στον δικηγόρο”
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Βασίλη Βραχιώτη: “Θα δώσουμε αξιοπρέπεια στον δικηγόρο”

Τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του «ΕΠΕΙΓΕΙ», καθώς και το πρόγραμμά του παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Βραχιώτης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Αθηνών. Ο κ. Βραχιώτης παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για την επίλυση των προβλημάτων των δικηγόρων, τις χαρακτήρισε «συγκεκριμένες και ρεαλιστικές». «Θα καθόμαστε στα τραπέζια […]

Τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του «ΕΠΕΙΓΕΙ», καθώς και το πρόγραμμά του παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Βραχιώτης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Αθηνών.

Ο κ. Βραχιώτης παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για την επίλυση των προβλημάτων των δικηγόρων, τις χαρακτήρισε «συγκεκριμένες και ρεαλιστικές». «Θα καθόμαστε στα τραπέζια που λαμβάνονται οι αποφάσεις ως αξιόπιστοι και ισότιμοι συνομιλητές», επισήμανε.

Σημειώνεται, πως στην εκδήλωση τον κ. Βραχιώτη προλόγισε ο δικηγόρος και Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος τόνισε τη διαχρονική συνέπεια και μαχητικότητα του κ. Βραχιώτη στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων.

Ο κ. Βραχιώτης αφού επεσήμανε ότι η μαζική προσέλευση των συναδέλφων του αποτελεί απόδειξη της αγωνίας τους για το μέλλον, αλλά και της ελπίδας τους για μια καινούργια αρχή,  σημείωσε: «Σήμερα εδώ, όλοι μαζί ξεκινάμε την προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή. Γιατί ΕΠΕΙΓΕΙ να ξαναδώσουμε στο Δικηγόρο αξιοπρέπεια! Γιατί ΕΠΕΙΓΕΙ ο Δικηγορικός μας Σύλλογος να ξαναγίνει πρωτοπόρος των εξελίξεων προς όφελος των Δικηγόρων, των πολιτών, της ίδιας της Δημοκρατίας».

Τόνισε ότι η απόφασή του να διεκδικήσει την Προεδρία του Δ.Σ.Α δεν είναι ευκαιριακή, ούτε επιπόλαια, αλλά είναι αποτέλεσμα έντονου προβληματισμού. «Δεν στέκομαι σήμερα εδώ γιατί ξύπνησα μία μέρα το πρωί, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και με φαντάστηκα Πρόεδρο. Δεν είμαι και δε θα γίνω επαγγελματίας υποψήφιος Πρόεδρος, δεν αγωνιώ να ανέβω σκαλοπάτια πριν την ώρα μου και δεν βλέπω την προεδρία του ΔΣΑ ως σκαλί μετάβασης σε άλλα αξιώματα» διαβεβαίωσε ο κ. Βραχιώτης. «Είμαι υποψήφιος γιατί αγαπάω τη δικηγορία, γιατί θεωρώ τα δικαστήρια σπίτι μου. Γιατί δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια, γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε την τύχη και το μέλλον μας σε επαγγελματίες συνδικαλιστές, σε κομματικά εξαρτώμενους και σε αυτόκλητους Μεσσίες» ξεκαθάρισε.

Επεσήμανε ότι η αντίδραση στην προσπάθεια εξόντωσης των δικηγόρων δεν μπορεί να είναι μόνο οι πορείες και οι αποχές, αλλά κυρίως οι προτάσεις, οι θέσεις και οι αποφασιστικές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είπε χαρακτηριστικά ότι «Θα αποκτήσουμε δυνατή φωνή και θα καθόμαστε στα τραπέζια που λαμβάνονται οι αποφάσεις ως αξιόπιστοι και ισότιμοι συνομιλητές».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού, που προσβλέπει αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων και την εξασφάλιση του σεβασμού του ρόλου τους ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων πρότεινε:

■  Άμεση απαλλαγή από τον Φ.Π.Α. των νομικών υπηρεσιών που άπτονται του πυρήνα του λειτουργήματος (π.χ. υπεράσπιση κατηγορούμενου), άλλως μεταφορά του συνόλου των νομικών υπηρεσιών στο χαμηλό συντελεστή.

■ Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, πρόβλεψη εκπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια (νέοι, χαμηλά εισοδήματα).

■ Επιδότηση της πρόσληψης νέων δικηγόρων (7ετίας) σε δικηγορικά γραφεία και εταιρίες μέσω προγραμμάτων και του Ο.Α.Ε.Δ.

■ Φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στους νέους δικηγόρους για σύσταση πολυπρόσωπων δικηγορικών εταιριών, με ειδικό καθεστώς για τα πρώτα 3 έτη.

■ Τα έσοδα από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης (παράβολα, ποινές, κ.τ.λ.) να διατεθούν άμεσα για τον εκσυγχρονισμό της.

■ Ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών κατάθεσης δικογράφων, αίτησης και λήψης πιστοποιητικών, συγκέντρωσης και αρχειοθέτησης σχετικών εγγράφων και δικογραφιών.

Επιπλέον , ο κ. Βραχιώτης ανέδειξε την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του Δ.Σ.Α., προκειμένου να γίνει αρωγός όλων των δικηγόρων, προτείνοντας:

■ Ίδρυση ειδικών τμημάτων για νέους και εμμίσθους δικηγόρους.

■ Επανεξέταση του πλαισίου των ασυμβιβάστων στον Κώδικα περί Δικηγόρων.

■ Ίδρυση Ταμείου συνεργασίας και αλληλεγγύης Δικηγόρων με τη θεσμοθέτηση ειδικών πόρων για τη διανομή μερίσματος σε νέους και οικονομικά αδύνατους Δικηγόρους.

■ Ίδρυση παιδικού σταθμού βραχείας παραμονής πλησίον των Δικαστηρίων για τις εργαζόμενες μητέρες συναδέλφους.

■ Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του Ισοκράτη και των πληροφορικών συστημάτων του Δ.Σ.Α.

■ Ειδική μέριμνα για το ασφαλιστικό καθεστώς των εμμίσθων δικηγόρων.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων που κατέρχονται για πρώτη φορά κάτι που όπως επισημάνθηκε αποτελεί απόδειξη της απόφασης να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «ΕΠΕΙΓΕΙ» είναι οι κκ: Αποστολοπούλου Αθηνά,  Βασιλοπούλου Νίκη, Γεώργα Μαριεύη, Καραστρατής Παναγιώτης, Παπαδημητρίου Βάσια, Παπαδιώτη Όλγα, Πηγουνάκη Μάρκο, Πριλή Αντιγόνη, Ματαλιωτάκη Μεθόδιο, Μητρομάρα Πέλλη, Μουστακάτο Γιάννη, Τσελαλίδου-Παπαγρηγορίου Χαρά και Τσοπρά Λάμπρο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων δικηγόρων παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και οι πρώην υπουργοί και δικηγόροι Ντίνος Ρόβλιας και Γιώργος Νικητιάδης, ο πρώην αναπληρωτής νομάρχης Μεσσηνίας ,πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και μέχρι πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ασφαλίσεων Εξαγωγών της χώρας Άγγελος Κοτσιόπουλος, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Γεώργιος Λεβέντης, ο Αντιδήμαρχος Αθηνών Γιώργος Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών Γεώργιος Μήτσης, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γεώργιος Ρούσκας και η υφηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν Ειρήνη Βασιλάκη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις