Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ξεκίνησε το ταξίδι της Φλόγας για τη Νότια Κορέα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε το ταξίδι της Φλόγας για τη Νότια Κορέα

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την Τρίτη το μεσημέρι από την Αρχαία Ολυμπία το μεγάλο της ταξίδι για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018», στη Νότια Κορέα. Η επίσημη τελετή για την Αφή της Φλόγας άρχισε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη […]

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την Τρίτη το μεσημέρι από την Αρχαία Ολυμπία το μεγάλο της ταξίδι για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018», στη Νότια Κορέα.

Η επίσημη τελετή για την Αφή της Φλόγας άρχισε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, υπό τον φόβο εκδήλωσης βροχής, αλλά τελικά ο καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο.

Μάλιστα, λίγο πριν από την Αφή της Φλόγας άρχισε να βρέχει και άνοιξαν οι ομπρέλες. Όμως, η βροχή σταμάτησε αμέσως, επιτρέποντας έτσι να ολοκληρωθεί το τελετουργικό, χωρίς προβλήματα, αφού άρχισε και πάλι να βρέχει μόλις ο πρώτος  Λαμπαδηδρόμος, Απόστολος Αγγέλης, παρέδωσε τη  Φλόγα,  έξω από το μνημείο του Πιερ ντε Κουμπερτέν, στον  βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας Παρκ Γι-Σουνγκ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ επισήμανε: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες σήμερα, όπως και τότε, είναι ένα σύμβολο ελπίδας και ειρήνης. Αυτήν ακριβώς την κληρονομιά τιμούμε σήμερα. Δεν κοιτάζουμε όμως μόνο το παρελθόν. Με τη σημερινή τελετή, μεταφέρουμε την αρχαία παράδοση στο μέλλον.

«Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος με τη σημερινή του παρουσία εδώ επιδεικνύει τη δέσμευση της σύγχρονης Ελλάδας στις αιώνιες Ολυμπιακές Αξίες.

Θα ήθελα ακόμα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας στον δήμαρχο της Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο για τη διατήρηση της ιερής αυτής κληρονομιάς για τις επόμενες γενεές. Σας ευχαριστώ πολύ, φίλοι μου Έλληνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ιεροί και παγκόσμιοι. Στέκονται ψηλότερα και πέρα από τις διαφορές που μας χωρίζουν. Στον ευάλωτο κόσμο μας, που μοιάζει να κατακερματίζεται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν τη δύναμη να ενώνουν την ανθρωπότητα, μέσα σε όλη της την πολυμορφία της.

Στον ευάλωτο κόσμο μας, όπου η απομόνωση και η επιφυλακτικότητα αυξάνονται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα χτίζουν γέφυρες και φιλία. Τώρα, όπως και τότε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα σύμβολο ελπίδας και ειρήνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις