Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «O κύριος Bundestag»: Μια νέα σελίδα ανοίγει στη ζωή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
ΚΟΣΜΟΣ

«O κύριος Bundestag»: Μια νέα σελίδα ανοίγει στη ζωή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Με ευρεία πλειοψηφία εξελέγη νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην πρώτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ με τη νέα της σύνθεση,  ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελέγη με ψήφους υπέρ 501 βουλευτών, ενώ 173 έδωσαν αρνητική ψήφο στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο. German finance ministry staff bid farewell to Schäuble […]

Με ευρεία πλειοψηφία εξελέγη νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ με τη νέα της σύνθεση,  ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελέγη με ψήφους υπέρ 501 βουλευτών, ενώ 173 έδωσαν αρνητική ψήφο στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποχαιρέτισαν τα στελέχη και οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τον επί χρόνια επικεφαλής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Έβγαλαν μια φωτογραφία όπου με τα σώματά τους σχηματίζουν ένα «μαύρο μηδέν» σε μια εγκωμιαστική αναφορά στους… ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που ο ίδιος υποστήριξε και εφάρμοσε.

Ο βετεράνος της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας με 45 χρόνια στην πλάτη του είναι και με τη «βούλα» πρόεδρος της 19ης γερμανικής Βουλής.

Αναλαμβάνοντας τη νέα του ιδιότητα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αστειεύτηκε στους βουλευτές.

«Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου;», ήταν τα πρώτα του λόγια από το βήμα της Bundestag, ενώ συνειδητοποιούσε ότι δεν ακουγόταν η φωνή του στο μικρόφωνο.

«Κάθε αρχή και δύσκολη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εξέφρασε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι βουλευτές.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Bundestag, στην οποία συμμετέχουν 709 βουλευτές – αριθμός ρεκόρ- το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών θα αναλάβει τη ηνία της ομοσπονδιακής Βουλής και θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κατόπιν ψηψοφορίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις