Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πάνω από 300 καταναλωτές έπεσαν στη μεγάλη παγίδα, γραφείου εξόφλησης λογαριασμών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 300 καταναλωτές έπεσαν στη μεγάλη παγίδα, γραφείου εξόφλησης λογαριασμών

Του Πέτρου Καρσιώτη Περισσότεροι από τριακόσιοι πολίτες-καταναλωτές  έχουν πέσει θύματα απάτης, καθώς, ενώ πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς τους σε κατάστημα εξόφλησης στην περιοχή του Μενιδίου, οι λογαριασμοί παρέμεναν ανεξόφλητοι αφού οι υπεύθυνοι υπεξαιρούσαν τα χρήματα! Εξοφλούσαν στο γραφείο λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Κινητής Τηλεφωνίας Εκατοντάδες καταναλωτές, που έπεσαν θύματα της απάτης, εξοφλούσαν στο συγκεκριμένο κατάστημα είσπραξης […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περισσότεροι από τριακόσιοι πολίτες-καταναλωτές  έχουν πέσει θύματα απάτης, καθώς, ενώ πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς τους σε κατάστημα εξόφλησης στην περιοχή του Μενιδίου, οι λογαριασμοί παρέμεναν ανεξόφλητοι αφού οι υπεύθυνοι υπεξαιρούσαν τα χρήματα!

Εξοφλούσαν στο γραφείο λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Κινητής Τηλεφωνίας

Εκατοντάδες καταναλωτές, που έπεσαν θύματα της απάτης, εξοφλούσαν στο συγκεκριμένο κατάστημα είσπραξης λογαριασμών ΔΕΚΟ, τους λογαριασμούς που έφθαναν στα σπίτια τους από τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Αντιμετώπισαν κίνδυνο και διακοπής ρεύματος

Πολλά από τα θύματα αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της διακοπής ακόμη και του ρεύματος, ενώ φώναζαν ότι έχουν πληρώσει κανονικότατα της οφειλή τους.

Οι προφάσεις των υπεύθυνων στους καταναλωτές

Όταν απευθύνονταν στους υπεύθυνους, έπαιρναν την απάντηση ότι «θα έγινε κάποιο λάθος» και την υπόσχεση ότι όλα θα τακτοποιούνταν.

Αν όμως τακτοποιούνταν για κάποιους, άνοιγαν… λογαριασμοί για άλλους!

Άρχισαν να καταγγέλλουν στην αστυνομία

Έτσι, άρχισαν να φθάνουν στην Αστυνομία οι καταγγελίες καταναλωτών που καλούνταν να πληρώσουν τους πληρωμένους από τους ίδιους λογαριασμούς δύο φορές.

Συνέλαβαν δύο, αναζητούν άλλους δύο

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Μενιδίου, προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπευθύνων, ενός άνδρα 32 χρόνων και μιας γυναίκας, 26 χρόνων,  για απάτες σε βάρος καταναλωτών υπηρεσιών ΔΕΚΟ. Επιπλέον, αναζητούνται δύο  συνεργοί τους, ηλικίας 49 και 65 ετών.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η Αστυνομία,  οι δράστες διατηρούσαν κατάστημα εξόφλησης και παροχής υπηρεσιών είσπραξης λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Εισέπρατταν τα χρήματα, αλλά δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς

Προέβαιναν στην είσπραξη χρηματικών ποσών από πολίτες για την εξόφληση λογαριασμών τους, χωρίς όμως στη συνέχεια να εξοφλούν τους λογαριασμούς, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών σχημάτισε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση απάτης και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Πλήθος απλήρωτων λογαριασμών βρέθηκε στα σπίτια τους

Από την έρευνα στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος απλήρωτων λογαριασμών καθώς και διάφορες σημειώσεις.

Υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ το σύνολο των χρημάτων που δεν δόθηκαν σε ΔΕΚΟ και εταιρείες

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί, από αρχές του 2016, 205 περιπτώσεις εξαπάτησης, με το ποσό, που υπεξαιρέθηκε, να υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τα τριακόσια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις