Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Πέθανε στην Ελλάδα ο άνθρωπος που πήρε όσκαρ για τον Ζορμπά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε στην Ελλάδα ο άνθρωπος που πήρε όσκαρ για τον Ζορμπά

Ο Γουόλτερ Λάσαλι γεννήθηκε το 1926. Ήταν Βρετανός κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε στη Γερμανία. Ήταν περισσότερο γνωστός από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς, μέσω της οποίας κέρδισε Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι. Ο Γουόλτερ Λάσαλι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων […]

Ο Γουόλτερ Λάσαλι γεννήθηκε το 1926. Ήταν Βρετανός κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε στη Γερμανία.

Ήταν περισσότερο γνωστός από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς, μέσω της οποίας κέρδισε Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

Ο Γουόλτερ Λάσαλι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κινηματογραφιστής που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» εδώ και χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου, της περιοχής η οποία έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άντονι Κουίν σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου για την ονοματοθεσία του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης και ενώ είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στον χώρο του παλιού τελωνείου με ασθενοφόρο, από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν, τελικά οι γιατροί έκριναν πως αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω της κατάστασης της υγείας του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις