Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Προστατέψτε το τυρί, με τον πιο εύκολο, δικό σας τρόπο
PLUS

Προστατέψτε το τυρί, με τον πιο εύκολο, δικό σας τρόπο

Η καλύτερη συντήρηση για τη φέτα είναι μέσα σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο. Ιδιαίτερα αν τύχει να έχουμε μεγάλη ποσότητα από μια καλή φέτα, θα χρειαστεί να τη διατηρήσουμε για καιρό στην άλμη για να μην μας χαλάσει. Η αναλογία νερού-αλατιού ωστόσο είναι συγκεκριμένη, γι’ αυτό είτε θα ζητήσουμε έτοιμη από το μπακάλικο της περιοχής […]

Η καλύτερη συντήρηση για τη φέτα είναι μέσα σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο. Ιδιαίτερα αν τύχει να έχουμε μεγάλη ποσότητα από μια καλή φέτα, θα χρειαστεί να τη διατηρήσουμε για καιρό στην άλμη για να μην μας χαλάσει.

Η αναλογία νερού-αλατιού ωστόσο είναι συγκεκριμένη, γι’ αυτό είτε θα ζητήσουμε έτοιμη από το μπακάλικο της περιοχής μας ή ακόμα καλύτερα, θα φτιάξουμε μόνοι μας.

Η διαδικασία είναι απλή: Για κάθε λίτρο κρύου νερού υπολογίζουμε 70 – 80 γρ χονδρό θαλασσινό αλάτι, το οποίο ρίχνουμε στο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Βάζουμε τη φέτα σε ένα ευρύχωρο δοχείο, ολόκληρη ή κομμένη σε μέτρια κομμάτια, και αδειάζουμε τόση άλμη ώστε να καλύψει τη φέτα τελείως. Κλείνουμε καλά το δοχείο και διατηρούμε τη φέτα μας στο ψυγείο για καιρό.

Πιο αναλυτικά:

Υλικά:

1 λίτρο νερό

70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

Εκτέλεση:

Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

Εναλλακτικά, βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις