Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Χόλιγουντ- Νέο σκάνδαλο
LIFESTYLE

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Χόλιγουντ- Νέο σκάνδαλο

Σάλο έχουν αποτελέσει οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Χάρβεϊ Γουάινσταιν, καθώς και νέα παρόμοια περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον κόσμο του Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά αφορά τον τουλάχιστον 40 χρόνια ενεργό στο Χόλιγουντ, 72χρονο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζέιμς Τόμπακ. Ήδη 38 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Τόμπακ για σεξουαλική παρενόχληση. Κάποιες από αυτές, […]

Σάλο έχουν αποτελέσει οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Χάρβεϊ Γουάινσταιν, καθώς και νέα παρόμοια περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον κόσμο του Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά αφορά τον τουλάχιστον 40 χρόνια ενεργό στο Χόλιγουντ, 72χρονο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζέιμς Τόμπακ.

Ήδη 38 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Τόμπακ για σεξουαλική παρενόχληση. Κάποιες από αυτές, ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης τις πλησίασε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και υποσχόταν «σταριλίκι». Οι επακόλουθες συναντήσεις τελείωναν συχνά με σεξουαλικές απαιτήσεις και ο Τόμπακ πολλές φορές αυνανίζονταν μπροστά στις γυναίκες, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

 Ο 72χρονος αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ποτέ δεν συναντήθηκε με καμία από τις γυναίκες αυτές, ή εάν το είχε κάνει, «θα ήταν για πέντε λεπτά και δεν θυμάται τίποτα».

Οι 31 από τις 38 γυναίκες μίλησαν στο ρεπορτάζ, μεταξύ αυτών και η Λουίζ Ποστ, η οποία είναι κιθαρίστρια και τραγουδίστρια στο συγκρότημα Veruca Salt, καθώς και η ηθοποιός Τέρι Κον από την ταινία As The World Turns.

Η ηθοποιός ‘Εκο Ντάνον, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του Τόμπακ, Μάυρο and Λευκό, όπου «άπλωσε» τα χέρια του πάνω της και της είπε ότι θα εκσπερματώσει, αν τον κοίταζε στα μάτια και τραβούσε τις θηλές του. «Όλοι θέλουν να δουλέψουν, γι΄αυτό το ανέχονται», δήλωσε η Ντάνον. «Αυτός είναι ο λόγος που το ανέχτηκα. Επειδή ήλπιζα να βρω και άλλη δουλειά». Ο 72χρονος σκηνοθέτης δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη αναφορά.

«Ο τρόπος με τον οποίο παρουσίαζε τα πράγματα, ήταν ότι έτσι γίνεται», δήλωσε  η ηθοποιός Adrienne LaValley για μια συνάντηση σε αίθουσα ξενοδοχείου το 2008. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Τόμπακ να προσπαθεί να τρίψει το πέος του στο πόδι της και όταν εκείνη αντιστάθηκε, ο σκηνοθέτης εκσπερμάτισε στα παντελόνια του. «Ένιωθα σαν πόρνη, μια απόλυτη απογοήτευση για τον εαυτό μου, για τους γονείς μου, για τους φίλους μου. Και μου άξιζε να μην πω τίποτα σε κανέναν».

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την πτώση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από τρεις γυναίκες. Ο Weinstein αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς, ωστόσο έχει απολυθεί από την εταιρεία που ίδρυσε και έχει καταδικαστεί ευρέως από ανθρώπους του Χόλιγουντ.

Ποιος είναι ο Τζέιμς Τόμπακ

Ο Τόμπακ έχει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία τεσσάρων δεκαετιών στο Χόλιγουντ. Κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, καθηγητής δημιουργικής γραφής, αλλά και τζογαδόρος, γεγονός που τον ενέπνευσε να γράψει το πρώτο του σενέριο. Πρόκειται για την ταινία «The Gambler»,  η οποία γυρίστηκε το 1974, με πρωταγωνιστεί τον James Caan. Η ταινία ξαναγυρίστηκε το 2014 με τους Mark Wahlberg και Brie Larson.

Επίσης, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία του Χάρβει Καϊτέλ, «Fingers», το αυτοβιογραφικό «The Pick-up Artist», στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Robert Downey Jr και Molly Ringwald, «Two Girls and a Guy» επίσης με τον Robert  Downey Jr και με την Heather Graham, τον Harvard Man, με τη Sarah Michelle Gellar, καθώς και το ντοκιμαντέρ «Tyson» του Mike Tyson.

Η μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ αφορά τη συγγραφή της ταινίας «Bugsy» με σκηνοθέτη τον Μπάρι Λέβινσον (Barry Levinson) και πρωταγωνιστή τον Γουόρεν Μπίτι (Warren Beatty). Η επόμενη ταινία του Τόμπακ, «The Private Life of a Modern Woman», με πρωταγωνιστές τη Σιένα Μίλερ (Sienna Miller) και ον Άλεκ Μπόλντουιν (Alec Baldwin), έκανε ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις