Μεγάλη νίκη του Άμπε- Ραντεβού με Τραμπ για γκολφ

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη νίκη του Άμπε- Ραντεβού με Τραμπ για γκολφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τη σκληρή γραμμή που έχει εξαγγείλει εναντίον της Βόρειας Κορέας εξασφαλίζει με τη νίκη του στις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, αφού σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ το κόμμα του προηγείται με διαφορά από την αντιπολίτευση στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. Πρόκειται για την τρίτη κατά […]

23.10.2017 | 09:15

Ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τη σκληρή γραμμή που έχει εξαγγείλει εναντίον της Βόρειας Κορέας εξασφαλίζει με τη νίκη του στις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, αφού σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ το κόμμα του προηγείται με διαφορά από την αντιπολίτευση στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά νίκη για τον Άμπε, παρά το γεγονός πως η εντολή για πρόωρες εκλογές δόθηκε κάτω από τη σκιά απανωτών σκανδάλων.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Άμπε και ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, το Κομέιτο, φαίνεται να κερδίζουν 311 έδρες, δηλαδή περίπου τα 2/3 των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των 465 εδρών.

Ο συντηρητικός ηγέτης κατάφερε να επιμηκύνει τη θητεία του και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, και θα έχει έτσι τη δυνατότητα να πιέσει για την αναθεώρηση του μεταπολεμικού ειρηνευτικού συντάγματος της χώρας.

Το LDP θα διεξαγάγει και προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά η νίκη της Κυριακής σημαίνει ότι ο Άμπε θα διατηρήσει την ηγεσία του κόμματός του για άλλα τρία χρόνια και θα γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιαπωνική ιστορία.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κι ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον Γιασουτόσι Νισιμούρα, αξιωματούχο της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Άμπε, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο Νισιμούρα δήλωσε ότι ο Άμπε κι ο Τραμπ σχεδιάζουν να παίξουν γκολφ μαζί στις 5 Νοεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, στην Ιαπωνία.

Exit mobile version