“Χτύπησε” και τον θάνατο η κρίση- Η μακάβρια λύση που επιλέγουν οι πιο “αδύναμοι”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Χτύπησε” και τον θάνατο η κρίση- Η μακάβρια λύση που επιλέγουν οι πιο “αδύναμοι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια ούτε για να αγοράσουν φέρετρο για να θάψουν τους συγγενείς τους. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η τραγική και μακάβρια λύση της ενοικίασης,  όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Οι συγγενείς του θανόντος, νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου 100 ευρώ και όταν θάψουν τον μακαρίτη επιστρέφουν το φέρετρο […]

23.10.2017 | 10:26

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια ούτε για να αγοράσουν φέρετρο για να θάψουν τους συγγενείς τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η τραγική και μακάβρια λύση της ενοικίασης,  όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Οι συγγενείς του θανόντος, νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου 100 ευρώ και όταν θάψουν τον μακαρίτη επιστρέφουν το φέρετρο στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναλαμβάνει κηδείες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να ελαφρύνει το θλιβερό κλίμα, λέγεται στην οικογένεια πως και ο Ιησούς Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο, αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη.

Το φαινόμενο των ενοικιαζόμενων φερέτρων δεν έλαβε ακόμα μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο εκτιμάται ότι μελλοντικά θα κερδίσει έδαφος. Η αγορά ενός φερέτρου κοστίζει για κάποιον που δεν διαθέτει πολλά χρήματα περίπου 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 2 χιλιάδες ευρώ.

Ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι η ενοικίαση φερέτρων δεν πέρασε απαρατήρητη τουλάχιστον από ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, οι οποίοι βλέπουν μέχρι και αθέμιτο ανταγωνισμό. Προς το παρόν, η επιλογή της ταφής με νοικιασμένα φέρετρα παρατηρείται σε κοινότητες και σε ένα δήμο, αναφέρει στο δημοσίευμα η εφημερίδα.

Exit mobile version