Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οι αλλεπάλληλες μαχαιριές μίσους και τα μηνύματα στα social media της 32χρονης θα “δείξουν” τον δολοφόνο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Οι αλλεπάλληλες μαχαιριές μίσους και τα μηνύματα στα social media της 32χρονης θα “δείξουν” τον δολοφόνο

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι δέκα τέσσερις μαχαιριές που κατάφερε ο δράστης στο σώμα της άτυχης 32ρονης εφοριακού μέσα στο Β κοιμητήριο, στα ΄Ανω Πατήσια και κάποιες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εκφράζει την δυσαρέσκειά της για κάποιο, άγνωστο προς το παρόν πρόσωπο, είναι οι οδηγοί των αστυνομικών της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δέκα τέσσερις μαχαιριές που κατάφερε ο δράστης στο σώμα της άτυχης 32ρονης εφοριακού μέσα στο Β κοιμητήριο, στα ΄Ανω Πατήσια και κάποιες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εκφράζει την δυσαρέσκειά της για κάποιο, άγνωστο προς το παρόν πρόσωπο, είναι οι οδηγοί των αστυνομικών της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Μένος και μίσος δείχνουν οι μαχαιριές

Οι δέκα τέσσερις μαχαιριές, που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής δείχνουν για τους αστυνομικούς μένος και μίσος βαθύ από κάποιο άτομο, το οποίο για τους δικούς του λόγους, προχώρησε σ αυτή τη δολοφονική επίθεση μέσα στο κοιμητήριο την ώρα που η ευαίσθητη εφοριακούς είχε πάει να αφήσει λίγα λουλούδια σε αγαπημένο της παιδικό φίλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του πρόσφατα σε εργατικό δυστύχημα.

Δεν θα το έδειχνε ένας ληστής τσάντας

Τέτοιο μένος και μίσος, δεν θα έδειχνε ένας κοινός ληστής, που θα επεδίωκε να αρπάξει την τσάντα από το θύμα του για να το ληστέψει. Μόλις με έναν τραυματισμό πετύχαινε το στόχο του θα άρχιζε να τρέχει ιδιαίτερα σε έναν κλειστό χώρο όπου βρισκόταν όπως ήταν το κοιμητήριο.

Δεν είχε καταγγελθεί καμία επίθεση στο κοιμητήριο το προηγούμενο διάστημα

Άλλωστε, αστυνομικές πηγές με κατηγορηματικό τρόπο είπαν στην Alphafreepress, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν καταγγέλθηκε συμβάν επίθεσης καν για αρπαγή τσάντας τόσο μέσα στο κοιμητήριο όσο και έξω από αυτό.

Άλλο θέμα να έχει καταγγελθεί κάποια κλοπή πορτοφολιού από επιτήδειο κι άλλο αυτό που συνέβη.

Οι αναρτήσεις της Δώρας και η απογοήτευση για κάποιον άγνωστο

Οι αναρτήσεις της άτυχης Δώρας, που ερευνούν με σχολαστικότητα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οδηγούν μέσα από τις σκέψεις της ίδιας, σε μια έντονη απογοήτευσή της από πρόσωπο που δεν κατονομάζει, αλλά αναφέρεται σ αυτό αορίστως.

Ως νόημα αυτό που προκύπτει είναι ότι η γνωριμία της μαζί του της έδωσε για κάποιο λόγο χαρά, αλλά στη συνέχεια εξέφραζε την απογοήτευσή της που της ζητούσαν «και τα ρέστα»!

Ο πρώτος κύκλος των προσώπων κατέθεσε

Ήδη οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, σχημάτισαν τον πρώτο κύκλο των ατόμων, που κάλεσαν για μια πρώτη εξέταση στην προσπάθειά τους να πληροφορηθούν όσα περισσότερα μπορούσαν τόσο για τις σχέσεις αυτών των προσώπων με το τραγικό θύμα, όσο και το αν τους είχε εκμυστηρευτεί κάτι σημαντικό που συνέβαινε στη ζωή της τον τελευταίο καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκε προβάλλοντας ακλόνητο, όπως χαρακτηρίστηκε, άλλοθι ο έως πρότινος φίλος της με τον οποίο συνδεόταν, αλλά και άλλα πρόσωπα που κάτι θα είχαν να πουν.

Ψάχνουν για αξιοποιήσιμα στοιχεία

Οι αστυνομικοί του εγκληματολογικού έκαναν επί ώρες φύλλο και φτερό τον χώρο του νεκροταφείου όπου ξετυλίχθηκαν οι τραγικές στιγμές. Σκοπός να συγκεντρώσουν οποιοδήποτε αξιοποιήσιμο στοιχείο που θα οδηγήσει στον δράστη.

Αποτυπώματα, γενετικό υλικό, αποτσίγαρα, βίντεο

Πήραν αποτυπώματα, μάζευαν και αποτσίγαρα για τυχόν γενετικό υλικό ενώ ακολουθώντας την πιθανή διαδρομή της προς το κοιμητήριο, συγκέντρωναν βιντεοληπτικό υλικό.

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία από την άλλη πλευρά η προσπάθεια στοχεύει πλέον με δεδομένο ότι η Δώρα πάλεψε με τον δράστη, να ανιχνεύσει έστω απειροελάχιστα δερματικά του ίχνη στα νύχια της.

Ίσως η Δώρα «δείξει» τον δολοφόνο της

Αν αυτό έχει συμβεί, η ίδια η 32χρονη εφοριακός θα «δείξει» το δολοφόνο της που έως τώρα ξεγλιστρά.

Έτσι, μέσα από αυτά τα δεδομένα και τις σκέψεις των αστυνομικών μοιάζουν να απομακρύνονται δύο άλλες εκδοχές που ακούστηκαν έντονα.

Αποκλείουν συσχέτιση του εγκλήματος με το αντικείμενο της

Να έχει δηλαδή σχέση η στυγερή δολοφονία με το αντικείμενο της εργασίας της -το αποκλείουν παντελώς οι αστυνομικοί- και να ήταν ο δράστης τυχαίος που προχώρησε στο άγριο έγκλημα για να αρπάξει την τσάντα και έφθασε στα όρια του μανιακού επειδή το θύμα αντιστάθηκε.

Ίσως θέλησε να σκηνοθετήσει ληστεία μετά φόνου

Γεγονός είναι ότι ο δολοφόνος ίσως θέλησε να παρουσιάσει την επίθεση με κίνητρο τη ληστεία αφού άρπαξε την τσάντα της γυναίκας με το πορτοφόλι και τα έγγραφά της.

Δεν έχουν βρει σε μεγάλη απόσταση την τσάντα

Όσο κι αν έψαξαν οι αστυνομικοί σε πολύ μεγάλη ακτίνα από το νεκροταφείο δεν τη βρήκαν που σημαίνει ότι την έχει κρύψει κάπου ακόμη πιο μακριά…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις