Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα σώσετε τα πλακάκια σας από τον χειρότερο εχθρό
PLUS

Πώς θα σώσετε τα πλακάκια σας από τον χειρότερο εχθρό

Η μούχλα στους αρμούς του μπάνιου εμφανίζεται όταν ένας χώρος δεν αερίζεται καλά. Και επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία, καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε. Για να καθαρίσετε τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα πανί κατά προτίμηση βαμβακερό. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια […]

Η μούχλα στους αρμούς του μπάνιου εμφανίζεται όταν ένας χώρος δεν αερίζεται καλά. Και επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία, καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε.

Για να καθαρίσετε τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα πανί κατά προτίμηση βαμβακερό. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια σας και ρίχνοντας χλωρίνη στο πανί. Αρχίστε να τρίβετε ελαφρώς. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει.

Ένας άλλος τρόπος για να απομακρύνετε τη μούχλα είναι να χρησιμοποιήσετε παχύρρευστη χλωρίνη και να τρίψετε σχολαστικά τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε και πάλι τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Τέλος, αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος για να έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Βάλτε σε μία μικρή λεκάνη 1/2 φλ. μαγειρική σόδα, 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. ξίδι και 7 φλ. νερό και δημιουργήστε ένα σούπερ μείγμα που θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Τρίψτε και πάλι τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις