Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αντιδράσεις για την ατάκα του Τραμπ σε χήρα στρατιώτη
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για την ατάκα του Τραμπ σε χήρα στρατιώτη

Αντιδράσεις προκάλεσε στο διαδίκτυο η ατάκα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη χήρα του Αμερικανού στρατιώτη, Μιγιέσιε Τζόνσον,  σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλου στον Νίγηρα. Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο Αμερικανός πρόεδρος, τηλεφώνησε στη χήρα να εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε την Τρίτη όταν η χήρα, που είναι έγκυος, κατευθυνόταν στο διεθνές […]

Αντιδράσεις προκάλεσε στο διαδίκτυο η ατάκα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη χήρα του Αμερικανού στρατιώτη, Μιγιέσιε Τζόνσον,  σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλου στον Νίγηρα.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο Αμερικανός πρόεδρος, τηλεφώνησε στη χήρα να εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε την Τρίτη όταν η χήρα, που είναι έγκυος, κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι για να παραλάβει τη σορό του συζύγου της.

Ο Τραμπ φέρεται να της είπε: «Ο άντρας σου γνώριζε τι είχε υπογράψει όταν εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φαντάζομαι, όμως, ότι και πάλι πονάει».

Η βουλευτής των Δημοκρατικών, Φρεντερίκα Ουίλσον, ισχυρίζεται πως άκουσε τη συζήτηση αφού η χήρα είχε βάλει το κινητό της σε ανοικτή ακρόαση. Σε δηλώσεις της στο Associated Press, είπε ότι «μία ατάκα σαν κι αυτή μπορεί να ακουστεί, όχι όμως σε μία γυναίκα που πενθεί. Όλοι ξέρουν ότι όποιος πάει στον πόλεμο, μπορεί μην να επιστρέψει ζωντανός».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ μέσω Twitter επεσήμανε ότι όλα είναι κατασκευασμένα και πως έχει αποδείξεις γι’ αυτά που λέει. «H βουλευτής των Δημοκρατικών κατασκεύασε τα όσα είπα στη χήρα του στρατιώτη. Λυπηρό», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ουίλσον: «Έχω κι εγώ αποδείξεις», τόνισε στο CNN καλώντας τον Τραμπ να λάβει μαθήματα προεδρίας από τον Μπαράκ Ομπάμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις