Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / “Ήρθε το τέλος” ανακοίνωσε η Microsoft
TECH

“Ήρθε το τέλος” ανακοίνωσε η Microsoft

Με μια σειρά από tweets, ο Joe Belfiore, εκ των αντιπροέδρων της Microsoft, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να αναπτύξει νέα χαρακτηριστικά για το Windows 10 Mobile ή νέο hardware. «Φυσικά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα, να διορθώνουμε bugs και να εκδίδουμε αναβαθμίσεις ασφαλείας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Belfiore. Ωστόσο, οι τελευταίες […]

Με μια σειρά από tweets, ο Joe Belfiore, εκ των αντιπροέδρων της Microsoft, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να αναπτύξει νέα χαρακτηριστικά για το Windows 10 Mobile ή νέο hardware.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα, να διορθώνουμε bugs και να εκδίδουμε αναβαθμίσεις ασφαλείας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Belfiore. Ωστόσο, οι τελευταίες κινήσεις της Microsoft καθιστούσαν σαφές ότι η αμερικανική εταιρεία ουσιαστικά δεν αναπτύσσει νέα προϊόντα στον τομέα του κινητού.

Η πλατφόρμα Windows Phone παραμένει αδρανοποιημένη για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς όμως η εταιρεία να παραδέχεται επίσημα την επιλογή της, μέχρι της αναρτήσεις Belfiore. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft προχώρησε πέρυσι σε δραστικό περιορισμό του τομέα κινητών τηλεφώνων, με χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, φάνηκε να μετακινείται από τη στρατηγική «mobile-first, cloud-first» προς όφελος αυτού που περιέγραψε σαν «intelligent cloud, intelligent edge». Αυτό το νέο πεδίο ενδιαφέροντος σημαίνει πρακτικά ότι η Microsoft εργάζεται πλέον στη λογική των πολλαπλών συσκευών και στις τεχνολογίες που κινούνται γύρω από το cloud, αλλά όχι απαραίτητα με την ανάμιξη των Windows.

O Belfiore παραδέχθηκε επίσης ότι σε προσωπικό επίπεδο έχει αλλάξει σε Android smartphone, όπως και ο Bill Gates λίγο νωρίτερα, ενώ ανέφερε ότι η Microsoft θα στηρίξει τους χρήστες Windows 10 που θέλουν να χρησιμοποιούν Android και iOS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Microsoft να αφήσει πίσω της το Windows Phone διαδραμάτισε το γεγονός ότι η προσπάθειά της δεν βρήκε ποτέ θερμή ανταπόκριση από τους developers με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ανεπάρκεια εφαρμογών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις