Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τέσσερις αλήθειες για τη βιταμίνη της νεότητας
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις αλήθειες για τη βιταμίνη της νεότητας

  Πόση ποσότητα βιταμίνης C πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C είναι 60 mg (ειδικά αν είσαι καπνιστές), υπάρχουν όμως  κάτι έρευνες που ανεβάζουν την συνιστώμενη πρόσληψη σε 75-80 mg. Ποιες τροφές περιέχουν βιταμίνη C Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, είναι η φράουλα, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, […]

 

Πόση ποσότητα βιταμίνης C πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C είναι 60 mg (ειδικά αν είσαι καπνιστές), υπάρχουν όμως  κάτι έρευνες που ανεβάζουν την συνιστώμενη πρόσληψη σε 75-80 mg.

Ποιες τροφές περιέχουν βιταμίνη C

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, είναι η φράουλα, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το γκρέιπ φρουτ, το μανταρίνι και γενικώς τα εσπεριδοειδή. Καλή πηγή είναι και το μάνγκο κι επίσης υπάρχει βιταμίνη C στο σπανάκι, στο λάχανο και στις ντομάτες.

Ποιες ώρες πρέπει να την καταναλώνεις

Δεν έχει καμία σημασία όσον αφορά στο ωράριο. Από το πρωί ως το βράδυ.

Συμπληρώματα βιταμίνης C

Προτιμούμε να πάρουμε βιταμίνη C από τις τροφές κι όχι από συμπληρώματα. Είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δηλαδή δεν αποθηκεύεται και θα πρέπει να  καλύψουμε τις ανάγκες σε καθημερινή βάση. Το συμπλήρωμα δεν είναι απαραίτητο γιατί ειδικά στην Ελλάδα σπάνια παρατηρούνται ελλείψεις από την συγκεκριμένη βιταμίνη. Άρα η σύσταση είναι να την καλύπτουμε μέσα από τις τροφές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις