Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δεν αλλάζει μόνο τη… φρυγανιά, αλλά και τα έπιπλα!
PLUS

Δεν αλλάζει μόνο τη… φρυγανιά, αλλά και τα έπιπλα!

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτό το παραδοσιακό βουτυρένιο λούστρο για τα ξύλινα έπιπλα, που θα τους χαρίσει μοναδική στιλπνότητα! Θα χρειαστείτε: 75 γρ. φυσικό μελισσοκέρι 1 φλιτζάνι νέφτι 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από σανταλόξυλο Τρίψτε το μελισσοκέρι και ρίξτε τα κομμάτια σ’ ένα μεγάλο […]

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτό το παραδοσιακό βουτυρένιο λούστρο για τα ξύλινα έπιπλα, που θα τους χαρίσει μοναδική στιλπνότητα!

Θα χρειαστείτε:

75 γρ. φυσικό μελισσοκέρι

  • 1 φλιτζάνι νέφτι
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από σανταλόξυλο

Τρίψτε το μελισσοκέρι και ρίξτε τα κομμάτια σ’ ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με κάλυμμα. Προσθέστε το νέφτι, φροντίζοντας να έχετε ανοικτό το παράθυρο για να αερίζεται καλά ο χώρος. Κλείστε καλά το βάζο κι αφήστε το σ’ ένα δροσερό και σκιερό μέρος για μία εβδομάδα, κουνώντας το κάθε τόσο, ώσπου να σχηματιστεί μια παχύρρευστη αλοιφή. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια κι ανακατέψτε πολύ καλά.  Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα για να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλα, τρίβοντας με ένα μαλακό πανί.

 

Δύσκολοι λεκέδες

Στις αντίκες καθαρίστε τους λεκέδες μ’ ένα βρεγμένο μαλακό πανί και λίγο υγρό σαπούνι, κι έπειτα σκουπίστε μ’ ένα στεγνό πανί. Μόλις στεγνώσει το σημείο, μπορείτε να το γυαλίσετε με φυσικό μελισσοκέρι.

Για να αφαιρέσετε τα σημάδια από νερό στο ξύλο, τρίψτε το σημείο μ’ ένα καρύδι κομμένο στη μέση. Για δύσκολους λεκέδες στο ξύλο, δοκιμάστε ένα μείγμα από βούτυρο και στάχτη, το οποίο, αφού αφήστε να απορροφηθεί από το ξύλο, τρίψτε μ’ ένα μαλακό πανί.

Τα ζωγραφισμένα ξύλινα έπιπλα καθαρίστε τα πρώτα με ένα διάλυμα από νερό και απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα. Καθαρίστε πρώτα μια μικρή επιφάνεια, σκουπίστε την καλά, και μετά συνεχίστε με το υπόλοιπο έπιπλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις