Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας και πάλι το 2018!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας και πάλι το 2018!

Φόροι και περικοπές άνω του 1,8 δισ. ευρώ για το νέο έτος… Χαμένοι το… σύνολο των φορολογουμένων, με συνταξιούχους εργαζομένους και επαγγελματίες να έχουν τις περισσότερες επιβαρύνσεις. Να τις δούμε: Ιατρικά Καταργείται η έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος με […]

Φόροι και περικοπές άνω του 1,8 δισ. ευρώ για το νέο έτος… Χαμένοι το… σύνολο των φορολογουμένων, με συνταξιούχους εργαζομένους και επαγγελματίες να έχουν τις περισσότερες επιβαρύνσεις. Να τις δούμε:

Ιατρικά Καταργείται η έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος με στόχο της εξοικονόμηση 121 εκατ. ευρώ.

Επιδόματα  Μειώνεται κατά 50% το ποσό που διατίθεται για το επίδομα θέρμανσης. Η μείωση θα αφορά τη χειμερινή σεζόν 2017-2018, που σημαίνει ότι το επίδομα είτε θα δοθεί σε πολύ λιγότερους, είτε θα περιοριστεί για όλους κατά 50%. Εξοικονόμηση 47 εκατ. ευρώ.

Έκπτωση Κατάργηση της έκπτωσης φόρου κατά 1,5% που ισχύει για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων με στόχο την εξοικονόμηση 68 εκατ. ευρώ.

Φόροι Κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει για τη βουλευτική αποζημίωση και τη φοροαπαλλαγή των δικαστικών με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων κατά 44 εκατ. ευρώ.

Ακίνητα Επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb, με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.

Ξενοδοχεία Επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα. Ο φόρος διαμονής θα ξεκινάει από 0,5 ευρώ για τα ξενοδοχεία με ένα ή δύο αστέρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα κλιμακώνεται μέχρι και τα 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

ΦΠΑ Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο και Δωδεκάνησα (πλην Ρόδου και Καρπάθου, όπου ήδη οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ έχουν καταργηθεί), οι συντελεστές ΦΠΑ θα αυξηθούν από τα επίπεδα του 5%, του 9% και του 17% στο 6%, στο 13% και στο 24% αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις