Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Επιστημονική εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Επιστημονική εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Στις 19 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, για την Παγκόσμια ημέρα Βιοηθικής. Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής θεσπίσθηκε το 2015 κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η Βιοηθική είναι κλάδος της Ηθικής ο οποίος ασχολείται με τα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την αλματώδη […]

Στις 19 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, για την Παγκόσμια ημέρα Βιοηθικής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής θεσπίσθηκε το 2015 κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Βιοηθική είναι κλάδος της Ηθικής ο οποίος ασχολείται με τα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, ιδίως της βιοϊατρικής, της βιοτεχνολογίας και της γενετικής.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζει και αναλύει ηθικά ζητήματα όπως αυτά που αφορούν την ευθανασία, τις αμβλώσεις, την κλωνοποίηση ανθρώπων, την τροποποίηση του γονιδιώματος και την γενετική μηχανική κ.α.

 

Το Ελληνικό Κλιμάκιο, το οποίο εκπροσωπεί την χώρα μας στην Έδρα Βιοηθικής της UNESCO, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2015 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στόχος του είναι η προαγωγή του διαλόγου γύρω από την Βιοηθική στην χώρα μας και η πλαισίωση επιστημονικών αλλά και κοινωνικών δράσεων που αφορούν ζητήματα Βιοηθικής σε στενή συνεργασία με άλλους φορείς και θεσμούς, όπως η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, η Ειδική Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλοι.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις