Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Οργή” Μοσκοβισί: “Όχι και μαθήματα από τον Βαρουφάκη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οργή” Μοσκοβισί: “Όχι και μαθήματα από τον Βαρουφάκη”

Την έντονη αντίδραση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Liberation. «Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή», δήλωσε ο οικονομολόγος σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα “Liberation”.  «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές […]

Την έντονη αντίδραση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Liberation.

«Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή», δήλωσε ο οικονομολόγος σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα “Liberation”.  «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν».

«Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Μιλώντας για τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζει ότι τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Στην αναφορά του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από οικονομικής άποψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση».

«Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Στοίχισε πολύ στη χώρα του» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Μοσκοβισί στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις